Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må ta en fot i bakken

Trine Skei Grande avbryter Island-turen og drar hjem tirsdag kveld.

DRAR HJEM: Trine Skei Grande drar hjem fra Island tirsdag kveld, skriver TV 2. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
DRAR HJEM: Trine Skei Grande drar hjem fra Island tirsdag kveld, skriver TV 2. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

SISTE: - Jeg reiser hjem for å dempe konflikten, sier Trine Skei Grande til NRK.

Venstre-leder Trine Skei Grande avbryter sitt besøk på Island og reiser hjem i stedet for å være med på en planlagt diskusjon tirsdag kveld. Det skriver TV 2.

Overfor NRK bekrefter med det at hun reiser hjem etter de siste dagers bråk rundt Abid Raja og regjeringen.

- Vi må nå gå videre og fokusere på gjennomslagene vi har i budsjettet og i regjering. Og de er det mange av, både når det gjelder klima og miljø, skole, gründersatsing og i flyktningepolitikken, sier Grande til NRK.

Overfor TV 2 åpner hun for diskusjon om partiet bør fortsette i regjering eller ikke etter det dårlige valgresultatet.

REGJERINGSKONFLIKT: Statsminister Erna Solberg kommenterte i dag den eskalerende konflikten mellom regjeringspartnerne FrP og Venstre. Hun mener nestleder i Venstre Abid Raja tar feil i sine karakteristikker av retorikken til FrP. Video: Eivind Senneset Vis mer

- Opp til Venstres organer

På spørsmål om Venstre kan sitte i regjering med Frp om krangelen fortsetter, svarer Grande:

- Det er det ikke enkeltpersoner i Venstre som bestemmer, heller ikke jeg. Det er det Venstres organer som bestemmer, sier Skei Grande til TV 2.

- Jeg tror kanskje vi må ta en fot i bakken etter valget, se hva vi har lært av det og hvilke saker vi skal prioritere å få gjennomslag for etter valget, sier Venstre-lederen.

Venstres Abid Raja har i dag skapt store reaksjoner med en kronikk på trykk i Aftenposten, med tittelen «Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frps retorikk». Raja ber spesielt Solberg ta klarere avstand fra Frps retorikk om snikislamisering.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til VG tirsdag ettermiddag at hun ikke setter pris på Rajas karakteristikk av Frps retorikk som «brun». Hun vil imidlertid ikke beklage overfor regjeringspartneren, hvis ordbruk hun kaller «forkastelig».

Dette er saken

Bråket startet i helgen, da Raja i et intervju med NRK uttalte at Frp-leder Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi Listhaugs retorikk i valgkampen har gått ut mot fellesskapet Raja ønsker å ha i Norge.

Raja fulgte så opp med følgende til NRK:

- Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.

En lang rekke profilerte Frp-politikere ga overfor Dagbladet i går uttrykk for at de var skuffet og såret over Rajas uttalelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling