Må ta opp lån for å betale julelønn

Narvik kommune har tatt opp lån for å få betale desemberlønnen til de ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Narvik kommune har tatt opp kassakredittlån for å få unna bunker med regninger og betale desemberlønnen til de ansatte.

Formannskapet i kommunen godkjente et kassakredittlån på opp til 100 millioner kroner for å sikre lønnsutbetalingen i midten av måneden, melder NRK.

- Dette er et kortsiktig lån, som vi satser på å tilbakebetale innen året er omme, sier administrasjonssjef Trond Lorange Hermansen til Dagbladet.no

Narvik er en av de fire nordlandskommunene som risikerer å tape store beløp etter å ha investert i amerikanske verdipapirer gjennom meglerselskapet Terra Securities.

- Vi har en ubalanse mellom inntekter og utgifter, men dette har ikke noe med Terra-saken å gjøre. Vi har tatt opp slike typer lån tidligere også, sier Hermansen.

IKKE DRAMTATISK: - Lånet på 100 millioner kroner er ikke dramatisk, mener administrasjonssjef i Narvik kommune, Trond Lorange Hermansen.
IKKE DRAMTATISK: - Lånet på 100 millioner kroner er ikke dramatisk, mener administrasjonssjef i Narvik kommune, Trond Lorange Hermansen. Vis mer
Må ta opp lån for å betale julelønn