- Må ta vare på medlemmenes interesse

- Medlemmene i Norsk Helse- og Sosialforbund (NHS) trenger et forbund som ivaretar deres interesser, ikke et forbund som er mest opptatt av å se bakover på det som har skjedd før, sier forbundsleder Tove Stangnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bedre å bruke kreftene på å se fremover på hva som kan være til fordel for medlemmene, enn å diskutere med en motpart. Vi må få en fordomsfri debatt på tvers av allianselinjene, sier Stangnes, etter at hun i dag orienterte de 20 forbundene i Yrkesorganisasjonenes Sentraforbund (YS) om NHS samarbeidsavtale med LO-forbundet Norsk Kommuneforbund (NKF).

Utredningen

Stangnes sa til sine kolleger at den utredning som forbundsstyrene i NHS og NKF skal utarbeide, om «grunnlaget for å etablere en ny form for organisering av ansatte innen forbundets organisasjonsområder», ikke automatisk vil gi et nytt forbund innen helse- og sosoialsektoren.

- Dette vet vi ennå ikke noe om, men det er viktig at vi begynner med blanke ark, og setter fokus på forhold som ivaretar medlemmenes interesser - som privatiseringen, økte krav til hver enkelt medlem, og mindre ressurser i helsesektoren, sier Stangnes.

Eksklusjon

Sentralstyret i YS vedtok etter møtet med YS-forbundene å møtes igjen tirsdag. Til dette møtet har trolig medlemmene bestemt seg for om man skal foreslå å ekskludere NHS med sine 51 000 medlemmer fra YS. Dagen før - mandag - skal seksjonene i YS behandle den vanskelige saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer