Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må trekke seg fra «Endelig ung!»

Anne Marit Jacobsen rammet av alvorlig muskelsykdom Skuespiller Anne Marit Jacobsen er blitt syk. - Jeg har hatt fibromyalgi siden 1985. Men nå sier kroppen stopp, sier hun. Wenche Kvamme overtar rollen i «Endelig ung!» på Nationaltheatret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev til publikum, skriver hun blant annet:

- Å bli sykemeldt er en privatsak, men når jeg velger å si noe om min situasjon, er det fordi det har vært store forventninger til «Endelig ung!» med Rut Tellefsen og meg som eneste aktører.

Premieren på Christian Giudicellis teaterstykke «Endelig ung!» er 12. april. Stykket skulle opprinnelig hatt premiere 22. mars, men Jacobsens sykdom førte først til utsettelse. Nå er det klart at hun ikke blir frisk nok til premieren, og Wenche Kvamme overtar rollen som den gamle dama Simone.

Sier stopp!

- Jeg har greid meg i elleve år uten sykemelding, men nå sier kroppen stopp og forlanger hvile. Det er vondt å sette teatret i en vanskelig situasjon og skuffe et forventningsfullt publikum, skriver Jacobsen i sitt brev.

Kroniske muskelsmerter og innsatsen i rollen som Gaucho på Torshovteatret setter henne ut av stand til å trylle fram energi, som hun uttrykker det.

Kvamme overtar

«Endelig ung!» er et stykke der to eldre damer har scenen helt for seg selv.

- Det er vondt å avslutte samarbeidet med Rut Tellefsen, som jeg har stor respekt for. At det finness kolleger som Wenche Kvamme, som med stor entusiasme og pågangsmot overtar min rolle i «Endelig ung!», er fantastisk.

Wenche Kvamme blir betraktet som en frodig komediekunstner. Hun debuterte i Georg Büchners «Dantons død» på Nationaltheatret i 1977.

Siden året etter har hun vært ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen.