Helseminister Høie:

- Må være forberedt på å avlyse julaften

Helseministeren er bekymret for at folk med symptomer dropper å teste seg nå som jula nærmer seg.

VIDEREFØRES: Helseminister Bent Høie opplyste på dagens pressekonferanse at regjeringen har besluttet å beholde de nasjonale corona-tiltakene til andre halvdel av januar. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dersom man blir smittet av coronaviruset nå, eller blir vurdert som nærkontakt, må man tilbringe julaften i karantene eller isolasjon.

Om det nå er færre som velger å teste seg, for å unngå å feire jul alene, bekymrer helseminister Bent Høie.

- Min klare beskjed er at slik må man ikke tenke. Om man lar være å teste seg og deltar i familieselskap i forbindelse med jul, da risikerer man å smitte sine aller nærmeste. Vi må tenke at nå er vi i en pandemi, og det betyr at om man har symptomer, da må man teste seg, sier Høie og legger til:

- Har man symptomer når man våkner opp på julaften, da må man la være å gå i juleselskapet eller man må avlyse juleselskapet hvis det er personen med symptomer som har invitert, er Høies klare beskjed.

- Følg reglene

Høie sier han har forståelse for at mange nå har et sterkt ønske om å komme hjem å feire jul med sine nærmeste, men er klar på at man ikke må ta for høy risiko nå.

- Vi er fortsatt i en situasjon der Norge har for mange smittede, og de fleste som er smittet ved det ikke selv. Når man får symptomer må man derfor følge råd og regler og la seg teste, og eventuelt avlyse og ikke reise, oppfordrer helseministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer