Skattedirektøren:

- Må være like regler for alle

Det finnes ikke noen grunn til særbehandling av politikere, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark om skattekrangelen med Stortinget og regjeringen. - Reglene er klare, mener skattesjefen.

ENKLE REGLER: Skattedirektør Nina Schanke Funnemark sier reglene om skatt på fordel er enkle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ENKLE REGLER: Skattedirektør Nina Schanke Funnemark sier reglene om skatt på fordel er enkle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er to hovedprinsipper i regelverket. Og de reglene er enkle.

Det sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark til Dagbladet om saken der de har sendt varsel om et skattekrav på 1,3 millioner kroner til Stortinget. Også Statsministerens kontor kan vente seg en real skattesmell.

Mandag gikk både Stortinget og Statsministerens kontor Skatteetaten kraftig i rette. De bestrider kravene, og omtaler tolkningen som streng og urimelig.

Skattedirektøren sier alle arbeidstakere skal skatte for fordeler de får fra jobben, for eksempel fri telefon eller i tilfelle med stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene, pendlerbolig.

Klare regler

- Dersom du skal slippe å betale skatt av en sånn fordel, så må du ha fradragsberettigede kostnader. Skal du få dekket pendlerbolig skattefritt fra arbeidsgiver, så må du ha utgifter hjemme. Det er for å slippe å ha utgifter begge steder, sier Funnemark til Dagbladet.

Funnemark understreker at hun ikke kan gå inn på enkeltsaker, men sier det ikke er noe grunnlag for å gi særbehandling av stortingspolitikere og regjeringsmedlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.