RYKTEFLOM:Trond Giske mener dagens sak er reineste oppspinn, og mener han er utsatt for en ryktespredning fordi han har vært uenig i TV2-salget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RYKTEFLOM:Trond Giske mener dagens sak er reineste oppspinn, og mener han er utsatt for en ryktespredning fordi han har vært uenig i TV2-salget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Må være lov å være uenig uten å bli utsatt for ryktespredning

Trond Giske mener ryktene om hans nachspielopptreden er kategorisk usanne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det stormer rundt næringsminister Trond Giske: I flere medier i dag kommer det frem at han skal ha truet med at Telenors styreleder, Harald Norvik, er ferdig, dersom A-pressen solgte seg ut av TV2, på et nachspiel på utestedet Lorry.

Dette benekter han:

 -Dette er kategorisk usant. Det må være mulig å være uenig i utflagging av TV2 uten å bli utsatt for en usann ryktespredning, sier Giske via pressesenteret ved departementet til Dagbladet.

Nå må han svare i Stortinget. En samlet opposisjon holdt klokka 11.30 en pressekonferanse hvor kravet er at Giske må redegjøre for hvordan han har håndtert saken.

Kraftig i mot Søndag kveld ble TV2 solgt til danske Egmont - et salg Giske tidlig var ute og kritiserte. Giske likte dårlig at TV2 skulle falle på utenlandske hender.

- Det er en av Norges største mediebedrifter, og jeg har ikke truffet en eneste rødgrønn politiker som er for en utflagging av TV 2. Man skal i hvert fall være ganske naiv hvis man tror at slikt kan skje uten at det blir politisk turbulens. Vi har ingen mulighet til å instruere A-pressen eller Telenor, men vi sier veldig tydelig fra, sa Giske til Dagens Næringsliv på lørdag.

Dette klang dårlig i ørene til statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Roar Flåthen.

Ifølge avisen måtte Stoltenberg be Giske roe seg, og forsikre Telenors styreleder Norvik om at regjeringen ikke skulle legge seg borti TV2-salget.