Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må være mulig med uenighet mellom venner

De rødgrønne er lettet over å ha fått budsjettet på plass.

DE RØDGRØNNE: Statsbudsjettet ble i kveld vedtatt av Stortinget, og de rødgrønne er lettet over å kunne legge biodieseldebatten bak seg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DE RØDGRØNNE: Statsbudsjettet ble i kveld vedtatt av Stortinget, og de rødgrønne er lettet over å kunne legge biodieseldebatten bak seg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det har vært stor uenighet innad i regjeringen rundt biodieselsaken, men torsdag kveld gikk det likevel veien og Stortinget vedtok statsbudsjettet for neste år.

Veien dit har vært preget av sterke ord fra både opposisjon og regjering. Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen var blant de rødgrønne som sa han ville stemme for forslaget om å halvere avgiftsfritaket på biodieselavgiften, selv om han var i mot.

Da Lundteigen antydet at den eneste grunnen til at han ville stemme for forslaget, var fordi alternativet var en regjering ledet eller støttet av Høyre, tolket partilederne i opposisjonen ham sterkt i den retning av at statsminister Jens Stoltenberg hadde lagt regjeringens eksistens i potten for å få gjennom viljen sin.

Stoltenberg har slått fast at forslaget ble behandlet på helt vanlig måte i regjeringen og avviste påstandene om at Sp og SV ble pisket på plass.

Bård Vegar Solhjell (SV) er glad saken er over og vil nå heller se fremover og sørge for at slike konflikter ikke skjer igjen.

- Vi tjener på at vi gjør det bra, ikke at andre gjør det dårlig, sier Solhjell til Dagbladet.

Solhjell mener det er viktig at en slik type sak som regjeringen nå har vært igjennom ikke må skje igjen.

- Det har vært en krevende og spennende dag, men jeg er glad for å ha på plass et budsjett, sier leder i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap) til Dagbladet.

- Vi skal ikke ha mange slike saker, men det må også være mulig med uenighet mellom venner, sier Micaelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media