- Må være mulig med uenighet mellom venner

De rødgrønne er lettet over å ha fått budsjettet på plass.

DE RØDGRØNNE: Statsbudsjettet ble i kveld vedtatt av Stortinget, og de rødgrønne er lettet over å kunne legge biodieseldebatten bak seg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DE RØDGRØNNE: Statsbudsjettet ble i kveld vedtatt av Stortinget, og de rødgrønne er lettet over å kunne legge biodieseldebatten bak seg. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det har vært stor uenighet innad i regjeringen rundt biodieselsaken, men torsdag kveld gikk det likevel veien og Stortinget vedtok statsbudsjettet for neste år.

Veien dit har vært preget av sterke ord fra både opposisjon og regjering. Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen var blant de rødgrønne som sa han ville stemme for forslaget om å halvere avgiftsfritaket på biodieselavgiften, selv om han var i mot.

Da Lundteigen antydet at den eneste grunnen til at han ville stemme for forslaget, var fordi alternativet var en regjering ledet eller støttet av Høyre, tolket partilederne i opposisjonen ham sterkt i den retning av at statsminister Jens Stoltenberg hadde lagt regjeringens eksistens i potten for å få gjennom viljen sin.

Stoltenberg har slått fast at forslaget ble behandlet på helt vanlig måte i regjeringen og avviste påstandene om at Sp og SV ble pisket på plass.

Bård Vegar Solhjell (SV) er glad saken er over og vil nå heller se fremover og sørge for at slike konflikter ikke skjer igjen.

- Vi tjener på at vi gjør det bra, ikke at andre gjør det dårlig, sier Solhjell til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer