Pendlersakene:

- Må være nådeløs

Omdømmeekspert Trond Blindheim er ikke i tvil om at pendlersakene som nå etterforskes skaper politikerforakt. Å ha misforstått regelverket, er ikke en gyldig unnskyldning, mener han.

Svein Harberg (H) trer inn som leder av presidentskapet til en ny stortingspresident er valgt. Han har dette å si om situasjonen. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Foto: Frank Karlsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er like ille som doping i idretten. Det er fusk og fanteri - som en prest som stjeler av kollekten. Dette er skattebetalernes penger, og noe en alminnelig samfunnsborger reagerer på. Her burde man være helt nådeløs når man går i gang med å rydde opp. Det er ikke en unnskyldning å ikke ha forstått regelverket.

Det sier omdømmeekspert Trond Blindheim til Dagbladet. Han er dosent ved Institutt for markedsføring ved Høyskolen Kristiania.

Brøt regelverk

Torsdag kveld ble det kjent at Eva Kristin Hansen trekker seg som stortingspresident etter at politiet startet etterforskning av pendlerboligsakene på Stortinget. Hansen er den siste i rekken av representanter som kan ha brutt Stortingets regelverk for pendlerbolig.

Hun hadde hatt pendlerbolig i tre år mens hun eide en bolig i Ski, 29 kilometer fra Stortinget. Det er kortere enn grensen for å få gratis pendlerleilighet. Hansen var da folkeregistrert i Trondheim, der hun lånte et rom hos tidligere Ap-nestleder Trond Giske.

Regelverket sier at stortingsrepresentanter har krav på pendlerbolig hvis de er folkeregistrert eller faktisk bosatt mer enn 40 kilometer i kjørelengde fra Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer