Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Må være svært presis for å tegne idioter

Satire og gladjazz i begravelsen til Charlie Hebdo-redaktøren.

 FULLSATT:  Den drepte satireredaktøren Stephane Charbonnier ble gravlagt i hjembyen Pontoise utenfor Paris fredag. Foto: Martin Bureau, Reuters/NTB Scanpix.
FULLSATT: Den drepte satireredaktøren Stephane Charbonnier ble gravlagt i hjembyen Pontoise utenfor Paris fredag. Foto: Martin Bureau, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre mennesker tok fredag avskjed med Stephane «Charb» Charbonnier, tegneren og sjefredaktøren som ble skutt på jobb i angrepet på satirmagasinet 14. januar.

 Den berømte tegneren ble stedt til hvile til tonene av blant annet «Internasjonalen» i en seremoni i hans fødeby Pontoise utenfor Paris.

- Charlie Hebdos ånd lever, ropte Charbs kollega, Renald «Luz» Luzier, som tegnet forsiden til «de overlevendes» utgave av Charlie Hebdo.

Charb var blant tolv mennesker som ble drept i terrorangrepet mot magasinets redaksjonslokaler i Paris 7. januar. Under fredagens rørende seremoni ble tårer blandet med latter, og et storband underholdt med gladjazz.

- De greide å løfte oss
- Charb, min venn. Min bror, min sjefredaktør, min svirebror. Min medsammensvorne, min kamerat hos Charlie. Du holdt deg til visse prinsipper. Du hatet krig, men uniformer og våpen måtte bli godt tegnet. For å tegne idioter, var man nødt til å være svært presis, sa Luz.

Flere hundre sørgende som ikke fikk plass i inne i lokalene, fulgte seremonien på storskjerm.

Charlie Hebdo-spaltist Patrick Pelloux spøkte med det faktum at denne ukens utgave av magasinet har et opplag på 5 millioner, mot det vanlige 60 000.

- De ønsket å stenge oss, men de greide å løfte oss opp. De ønsket å skremme oss, men de brakte det franske folk ut i gatene for å forsvare republikkens verdier, sa Pelloux.

(NTB-AFP-Reuters).