SVARER PÅ LO-KRITIKKEN: Høyres nestleder Bent Høie mener LO og Ap svartmaler situasjonen i norsk arbeidsliv for å få det til å passe inn i Aps valgkampsretorikk. Han sier at Aps reverseringspolitikk er det siste norsk økonomi og arbeidsliv trenger nå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SVARER PÅ LO-KRITIKKEN: Høyres nestleder Bent Høie mener LO og Ap svartmaler situasjonen i norsk arbeidsliv for å få det til å passe inn i Aps valgkampsretorikk. Han sier at Aps reverseringspolitikk er det siste norsk økonomi og arbeidsliv trenger nå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

LO-kongressen

- Må være trist å bo i Aps og LOs Norge

Ap og LO svartmaler tilstanden i norsk arbeidsliv fordi det passer inn i valgkampretorikken, mener Høyre. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og tidligere LO-leder Yngve Hågensen har de siste dagene angrepet regjeringen gjennom intervjuer i Dagbladet.

Gabrielsen sier at hans viktigste jobb i år er å bidra til nytt politisk flertall og regjeringsskifte. Hågensen mener regjeringspartiene ikke har peil på hva den norske modellen handler om, og ikke bruker trepartssamarbeidet i kampen mot arbeidsledighet.

- Vi har ikke depresjon

Nå tar Høyres nestleder til motmæle:

- Jeg sier selvsagt ikke at alt er perfekt i Norge, på ingen måte. Høyre anerkjenner at vi har nok av uløste oppgaver å ta fatt i også neste periode. Men vi lever ikke i en depresjon heller, sier Høie til Dagbladet.

Han er enig med NHO-sjef Kristin Skogen Lund som til VG sier at Norge har verdens beste arbeidsliv, men at Ap og LO svartmaler det.

- LO-lederen angriper oss for at det blir flere midlertidige ansettelser, selv om LO produserer et notat som peker på det motsatte, påpeker Høie.

- Det må være trist å bo i Ap og LOs Norge. Tenk å være helt ute av stand til å anerkjenne at det er mye som er bra med Norge, fordi det ikke passer inn i valgkampretorikken! Går ledigheten ned, så skal problemene med sysselsettingsandelen snakkes opp. Øker optimismen i næringslivet, så vil de snakke om løsarbeidersamfunnet, sier Høie.

Trenger ikke Ap-revers

Han mener Høyre vant valget i 2013 fordi partiet sto for nye løsninger.

- Velgerne så at Norge ikke hadde brukt de gode tidene til å forberede oss til tøffere dager. Oljeavhengigheten var altoverskyggende. Vi lente all vekten på ett bein. Da vi fikk en brist i foten, ble det veldig tydelig at vi trengte flere bein å stå på. Regjeringen har igangsatt viktige endringer som skal trygge velferdssamfunnet;

Kommunereform, universitet- og høgskolereform, nærpolitireform og reformer av måten vi planlegger og bygger vei og bane på. Nå begynner vi å se resultatene.

Hvis vi ikke lykkes med å modernisere Norge, tar vi ikke vare på verdens beste velferdssamfunn. Fortidens løsninger er bare bærekraftig dersom man kan love fortidens rekordhøye oljepriser.Det siste Norge trenger nå er et Arbeiderparti som sammen med Senterpartiet setter dette i revers, sier Høie.

Advarer mot økte skatter

Han advarer mot Aps varslede skatteøkninger.

- Den gryende optimismen vil kveles av skatteøkninger og reverseringer. Det, struping av oljeindustrien og debatt om EØS-avtalen er det siste Norge trenger. Norsk næringsliv er i ferd med å få flere bein å stå på. Men det kommer ikke av seg selv. Ap snakker ustanselig om 2005-2013, som om de kan føre den samme politikken og få de samme resultatene i fremtiden som da oljeprisen var rekordhøy. Det kan de ikke. Næringslivet har helt andre utfordringer nå, sier Høie.

Han lover at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett som legges fram i morgen, tar ytterligere grep for å hindre at folk blir langtidsledige.

Les også: Kåre Willoch: - Utrolig grove feil fra Yngve Hågensen: