- Må være veldig tydelig på ikke å akseptere korrupsjon

Statsminister Erna Solberg om norske investeringer i Ukraina.

- SKAL FØLGE PENGENE NØYE:  Statsminister Erna Solberg har samtaler med Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk i Ukrainas hovedstad Kiev.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
- SKAL FØLGE PENGENE NØYE: Statsminister Erna Solberg har samtaler med Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk i Ukrainas hovedstad Kiev. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens Telenor sliter med korrupsjonsplagede VimpelComs aktiviteter i Usbekistan, inviteres norske bedrifter til å investere i Ukraina - ette av Europas mest korrupte land.

Statsminister Erna Solberg (H) har denne uka besøkt Ukrainas hovedstad Kiev.

Der åpnet hun et norsk-ukrainsk næringslivsforum samme med sin ukrainske kollega Arsenij Jatsenjuk, som innstendig ber norske bedrifter om å satse i Ukraina.

Det gjør også Solberg - med visse forbehold.

- Jeg vil oppfordre norsk næringsliv til å se på investeringsmulighetene her, men være veldig tydelig på at de ikke aksepterer korrupsjon. Å være veldig tydelig på det, betyr også at man kan prøve å se om det faktisk gir en respons, sier hun til NTB.

- Landets myndigheter på høyeste nivå er i dag ekstremt opptatt av å bekjempe korrupsjon. Men dette er nok fortsatt en gammel kultur som ligger i andre deler av det offentlige apparatet, mener Solberg.

- Ærlig regjering Telenor kontrollerer 43 prosent av stemmene i VimpelCom, som beskyldes for å ha utbetalt inntil 600 millioner kroner til et selskap som har vært kontrollert av datteren til Usbekistans president. Onsdag skulle Telenor-ledelsen forklare seg for regjeringen om saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer