Må vente ett år på folkemord-rettssak

Rettssaken mot en folkemorddømt 48-åring fra Rwanda utsettes til august 2014 fordi forsvareren skal granske en rekke dommer fra massakrene i Rwanda. Imens må 48-åringen sitte i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble dømt til 21 års fengsel i tingretten etter å ha blitt funnet skyldig i å ha drept flere tusen mennesker under folkemordet i Rwanda i 1994. Ankesaken skulle egentlig begynt i lagmannsretten i september i år, skriver Bergens Tidende.

Forsvareren skal bruke tiden til å granske en rekke dommer mot personer som skal ha deltatt i de samme massakrene, noe som betyr at 48-åringen må sitte ett år ekstra i varetekt.

- Det var en vanskelig avgjørelse, og han har rådført seg med meg og familien. Det viktigste for ham er å få belyst saken grundig. Utsettelsen skjedde etter hans ønske og initiativ, sier mannens forsvarer, advokat Brynjulf Risnes.

Tingretten slo fast at 48-åringen hadde en lederrolle da han deltok i to massakrer der til sammen rundt 2.000 mennesker ble drept. Han skal også ha stått bak flere drap på sykehuset i hjembyen Kibungo.

(NTB)