Må vente på å bli tatt i ed

Ifølge den østerrikske radiostasjonen Radio Vsterreich Interational er det lite trolig at Østerrikes president Thomas Klestil godkjenner den nye og omstridte regjeringen til de konservative og høyreradikale i dag. Bakgrunnen er at presidenten først vil lese igjennom den 100 sider lange regjeringserklæringen som ble lagt frem i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av ERNST LARSEN

- Presidenten vil studere regjeringsprogrammet og listen over statsråder som han har mottatt, og vil avgjøre hvilke skritt som skal tas når tiden er inne, opplyste en talsmann for presidenten. Bakgrunnen er at presidenten først vil lese igjennom den 100 sider lange regjeringserklæringen som ble lagt frem i dag. Det er uklart når Klestil vil avgjøre koalisjonens skjebne.

I mellomtiden er nasjonalforsamlingen i Østerrike klar til å drøfte de politiske og økonomiske konsekvensene av den internasjonale isolasjonen som venter alpelandet når den nye regjeringen overtar i Wien. I neste uke skal nasjonalforsamlingen drøfte konsekvensene av det massive presset fra hele den vestlige verden om å stenge nasjonalisten Jörg Haiders høyreradikale parti ute av regjeringskontorene.