Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må vente på gangen

I ettermiddag avgjør fylkesstyret i Rogaland Kristelig Folkeparti om Jan Birger Medhaug skal være partiets fylkesordførerkandidat. Medhaug må vente på gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet som startet klokka 17, pågår fortsatt.

Medhaug ønsket ikke selv å være til stede under møtet mandag, men hans advokat, Bjørn O. Vikse, ville gjerne vært med.

- Vi ba om at jeg fikk komme slik at jeg kunne orientere styret om saken, men fikk avslag, sier Vikse til NTB.

Tillitsbrudd

I april ble Medhaug orientert om at en kvinne hadde anmeldt ham i desember 2002. Anmeldelsen gjaldt en voldtekt som skal ha skjedd for ti år siden. I juni kontaktet kvinnen KrFs partileder Valgerd Svarstad Haugland og orienterte henne om anmeldelsen.

- Det er først og fremst denne tillitsbrudd-saken vi gjerne skulle fått orientert styret om, sier Vikse. Medhaug har fått skarp kritikk av både partileder og fylkesstyret fordi han ikke orienterte om anmeldelsen da han fikk kjennskap til den i april.

Kandidat

Etter at saken ble kjent, vedtok fylkesstyret i Rogaland at Ellen Solheim skulle være partiets førstekandidat. Samtidig ba styret Medhaug om å trekke seg fra fylkestingslisten. Det har ikke Medhaug etterkommet, og stiller til valg uansett hva fylkesstyret bestemmer.

- Valget vil i så fall vise om Medhaug fremdeles har politisk støtte, sier Vikse. Medhaug har anket politiets henleggelse av anmeldelsen. Kvinnen som har anmeldt KrF-politikeren ønsker saken videre etterforsket. Statsadvokaten i Rogaland har bedt politiet vurdere klagene. I september blir det klart om etterforskningen blir gjenopptatt.

(NTB- Bodil K. Sandvik)

AVGJØRELSE I DAG: Fylkesstyret i Rogaland Kristelig Folkeparti avgjør i kveld om Jan Birger Medhaug skal være partiets fylkesordførerkandidat. Foto: SCANPIX