- Må vi få pest eller kolera?

Nettmøte: Oslo Byaksjon vil styre Oslo, med gratis heroin til narkomane og kulturhus i Grorudalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Oslo Byaksjon blåser i Stortinget, vi er ikke representert der og slåss bare for Oslo-regionens interesser, sa førstekandidat og urbanist Erling Fossen til Dagbladet.no i mai.

Hva bør gjøres i Oslo? Send inn spørsmål i nettmøtet nå i bunn av saken.

I dag, noen timer før nettmøtet, og nesten en valgkamp senere, er stilen litt rundere og diplomatisk. Målet er minst én plass i Oslo bystyre.

- Altså, Oslo kan ikke basere seg på penger og hjelp fra Stortinget, vi må bli uavhengige som storby. Om vi kommer inn i Oslo bystyre vil vi ha en god dialog med politikere på alle nivåer. Kanskje det er lettere for oss, nettopp fordi vi ikke er en del av det etablerte, sier Fossen.

Øverst på Oslo Byaksjons ønskeliste står væresteder for narkomane, mer sosial boligbygging og et kulturhus i Groruddalen.

- Situasjonen i sentrum, med narkomane på gata, er ute av kontroll. Folk i Oslo med normale inntekter får ikke kjøpt bolig og ingen reiser til Groruddalen for annet enn å shoppe. Siden 1984 har all ny gatekultur i Oslo kommet fra Groruddalen. Et kulturhus der oppe ville gjort at folk fra andre bydeler ville reist dit, sier Fossen.

Han mener Oslo Byaksjon trengs for å skape litt røre i Oslopolitikken.

- Det eneste som er mer forhatt enn et Gerhardsen-byråd, blant dem vi møter på standen vår på Karl Johan nå om dagen, er et FrP-byråd som i dag. Om de stemmer Oslo Byaksjon kan vi komme på vippen, og det kan hende de slipper både pest og kolera, hevder Fossen.

BARE OSLO: Kandidatlisten inneholder mange fargerike navn fra Oslo, blant annet Dilek Ayhan, som startet Norges Tyrkiske Ungdomsforening, forsker ved arkitekthøyskolen Erling Dokk Holm, Morgenbladetjournalist Sten Inge Jørgensen og it-forsker Gisle Hannemyr. Foto: Rune Myhre / Dagbladet
BARE OSLO: Kandidatlisten inneholder mange fargerike navn fra Oslo, blant annet Dilek Ayhan, som startet Norges Tyrkiske Ungdomsforening, forsker ved arkitekthøyskolen Erling Dokk Holm, Morgenbladetjournalist Sten Inge Jørgensen og it-forsker Gisle Hannemyr. Foto: Rune Myhre / Dagbladet Vis mer

Blant kampsakene er også heroin på resept til narkomane.

ANDRE PLASS:</b > Dilek Ayhan står på andre plass på lista til kommunevalget mandag 10. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer