Må vitne på direkte-TV

LAS VEGAS (Dagbladet): Bill Clinton slipper å bli ydmyket i rettssalen, men må vitne om Sexgate på direkten i en lukket TV-overføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra Det hvite hus vil forklaringen bli sendt direkte til storjuryen, som også skal kunne stille spørsmål om Sexgate til presidenten.

Det ble først sett på som en klar seier til Bill Clinton at han slapp å møte i rettssalen i Washington D.C. og svare på spørsmål fra storjuryen.

Hadde presidenten personlig måttet møte opp i retten, og under ed svare på spørsmål om sitt seksualliv, ville det vært første gang en sittende president i USA satt på anklagebenken i en rettssal.

Starr og hans stab av Sexgate-etterforskere møter opp i Det hvite hus 17. august for å intervjue Clinton.

Presidenten får ha advokat David Kendall ved sin side som rådgiver.

Det heller uvanlige rettslige avhøret vil bli sendt på en lukket toveis TV-kanal til rettsbygningen i Washington. Der sitter storjuryen.

De vil på direkten kunne følge med på hva Bill Clinton svarer og - kanskje like viktig - hvordan han reagerer på spørsmålene.

Medlemmene av storjuryen skal også få mulighet til å stille spørsmål og eventuelle oppfølgingsspørsmål til presidenten.

Under pressekonferansen i Det hvite hus fredag taklet Clinton spørsmålene på en overlegen måte. Smilende, men samtidig seriøs og svært vennlig uttalte han på direkten:

- Jeg gleder meg til å bli ferdig med dette.

Samtidig er Monica Lewinsky - som hevder at hun har hatt et seksuelt forhold til presidenten - i gang med å forberede sitt vitnemål for storjuryen.

Det er ventet at den unge overklassejenta fra Beverly Hills allerede en av de nærmeste dagene vil møte for storjurye Til tross for enorm pågang fra media, har verken Monica Lewinsky eller hennes mor Marcia Lewis sagt et eneste ord de siste dagene.
Selv om det virkelig blåser rundt Bill Clinton, ser det ut til at han takler presset. Denne helga er han sammen med førstedamen Hillary på Long Island utenfor New York.

De to hviler ut og koser seg sammen med blant andre skuespilleren og demokrat-vennen Alec Baldwin i eksklusive East Hampton.

Presidentparet har overnattet hos regissør Steven Spielberg, som også er en av en de store velgjørerne til det demokratiske partiet.