- Må vurdere om det skal gå færre tog

Punktligheten på jernbanen har aldri vært verre enn i år, innrømmer Jernbaneverket.

KRISEMØTE:  Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fikk i dag en orientering fra jernbanedirektør Elisabeth Enger om krisen på jernbanenettet. Foto:  Foto Hans A. Vedlog
KRISEMØTE: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fikk i dag en orientering fra jernbanedirektør Elisabeth Enger om krisen på jernbanenettet. Foto: Foto Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har i dag sittet i et ekstraordinært møte med jernbanedirektør Elisabeth Enger i Jernbaneverket, om krisen på jernbanen i høst og vinter.

Bare de siste ukene har det vært fire alvorlige hendelser. Den alvorlige dødsulykken på Sjursøya, et tog som delte seg på Hamar, en togavsporing like utenfor Oslo S og hendelsen der hele tognorge sto stille på grunn av en teknisk feil i Trondheim. - Det har vært mye forsinkelser som har gitt både passasjerer og godsselskap store frustrasjoner. Vi har nå sett på punktligheten i januar, februar og mars, og vi har ikke funnet verre punktlighet noen sinne, innrømmet den hardt pressede jernbanedirektøren på en pressekonferanse etter møtet med ministeren. Skrekk-månedHun kalte situasjonen «en skrekkens måned for Jernbaneverket».

- Vi har en erkjennelse av at konsekvensene av en gammel og dårlig infrastruktur er verre enn vi forutså, sier jernabanedirektøren.

I 2006 gikk et tysk konsultentselskap gjennom tilstanden på det norske jernbanenettet for å se hva det var behov for av vedlikehold og nyinvesteringer. Dette er i stor grad grunnlaget for de 14 milliardene som Jernbaneverket har bedt om - og fått innvilget i nasjonal transportplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer