- Må vurdere om hun gjemmer seg

Politiet uten spor etter Charlotte Moene (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 11-tida mandag formiddag var Charlotte Moene (17) fra Årdal på vei til en avtale hos besteforeldrene klokka 12. Hun møtte aldri opp. Etter det har hun vært sporløst borte. Leteaksjonen fortsetter i dag.

- Tiden jobber mot oss nå. Det kan være at hun ikke ønsker å bli funnet, at hun gjemmer seg. Vi ser ikke noe grunn til at det er tilfellet, men vi må vurdere det, sier konstituert lensmann Helge Øvstetun i årdalpolitiet til Dagbladet.no.

Politiet tror ikke hun har forlatt bygda frivillig, men mistenker heller ikke at noe kriminelt ligger bak forsvinningen. 17-åringen er fortsatt karakterisert som savnet.

Har du sett noe?

Politiet har fått inn en rekke tips i saken. Flere har observert en jente gående langs riksvei 53 ved Tyin på forskjellige tidspunkt som passer med signalementet som er beskrevet av henne.

Hun var iført lys goretex jakke med limefarga krage, dongeribukse som var lys/mørk og hvite sko. Moene er 170 centimeter høy, har skulderlangt mørkt blondt hår med blonde striper.

Har du sett noe? Tips ditt nærmeste politikammer eller politiet i Sogn og Fjordane på telefon 57758800.

- Dette er interessante tips vi sjekker nøye, men vi er ikke noe nærmere en konklusjon av disse tipsene, sier Øvstetun.

SPORLØST BORTE: Charlotte Moene (17) fra Årdal har ikke gitt livstegn fra seg siden mandag formiddag denne uka. Foto: Politiet
SPORLØST BORTE: Charlotte Moene (17) fra Årdal har ikke gitt livstegn fra seg siden mandag formiddag denne uka. Foto: Politiet Vis mer

Et annet tips politiet mottok i går var at Charlotte kunne befinne seg på et navngitt sted på Østlandet, men politiet ser ikke at dette stemmer overens med tiden fra da hun sist ble observert mandag formiddag.

Regn og tåke vanskeliggjør søk

Samtidig som etterforskningen pågår fortsetter leteaksjonen etter den aktive idrettsjenta. Nå klokka 10 starter politiet, Norsk Folkehjelp og masse frivillige det videre leitearbeidet.

- Vi har gått gjennom store deler av Øvre Årdal der hun ble observert siste gang med blant annet en dør-til-dør-aksjon, men uten resultater, sier Rune Blikken i Norsk Folkehjelp, som er beredskapsansvarlig for leteaksjonen.

Letemannskaper er i morgentimene tilbake på Årdalsvatnet og et annet team er på vei opp i fjellet for å få oversikt over vannet.

De skal også søke i områdene rundt Tyin og ved Sletterust der det har kommet inn et tips om en observasjon.

- Noen har sett ei forvirra jente der oppe. Vi kommer derfor til å sende mannskaper til området der også, sier han.

Det er regn og tåke i Årdal i dag.

- Været gjør leitinga vanskeligere for oss, men vi er ved godt mot, sier Blikken.