Macca frykter ikke tyrkisk pepper

- Jeg er ikke redd. Det er ikke krigen jeg skal til, sier Real Madrids Steve McManaman foran kveldens kamp mot Galatasaray. Dagbladet.no følger kampen fra kl. 20.45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen har glemt episodene som utspant seg mellom tyrkiske og engelske fotballfans sist sesong. To Leeds-supportere ble drept i Istanbul før UEFA-cupsemifinalen mot Galatasaray. Det kom til nye sammenstøt da Galatasaray møtte Arsenal i finalen i mai.

Nå har mange spekulert i at hatet skal gå utover Real Madrids engelskmann Steve McManaman.

- Jeg er ikke redd. For meg er det bare en ny fotballkamp. Det er ikke krigen jeg skal til, sier McManaman til spanske Marca.

Den tidligere Liverpool-spilleren scoret ett av Reals tre finalemål i fjor. I dag er han klar til å løpe ut i heksegryta Ali Sami Yen stadion i Istanbul.

- Jeg tror ikke engelske og tyrkiske supportere er spesielt voldelige, sier McManaman.

- Jeg vet ikke eksakt hva som skjedde da Leeds-supporterne ble drept. Men det var uansett forferdelig, det skal ikke skje. Fotball er bare en sport, sier Real-spilleren.

- Vi har Hagi

Men både for tyrkere og spanjoler handler fotball mye om følelser. Da Galatasaray slo Real Madrid i supercupfinalen i august, feiret tyrkerne som om de hadde vunnet europacupen på nytt. Både på stadion i Monaco og i Istanbuls gater tok tyrkerne fullstendig av. Med seier i kveld vil Istanbul eksplodere på nytt.

- Vårt viktigste våpen er at vi ikke er redd for Real Madrid. Vi har et psykologisk tak på dem, sier trener Mirceau Lucescu.

Og dessuten:

- Vi har Gheorghe Hagi. Hagis erfaring kommer til å skape alvorlig trøbbel for dem.

- Komplett lag

Real Madrid har imponert så langt i årets Champions League. Trener Vicente del Bosque er full av respekt for tyrkerne.

- Galatasaray er et godt og rutinert lag. De er i stand til å utnytte alle sjanser vi gir dem, sier Real-bossen.

Før han peker på faktorene som skal gjøre kvelden til en Real fest.

- Vi er et mer komplett lag enn vi var da vi møttes i Monaco. Det blir ikke så enkelt for dem denne gangen. Vi har spilt mange kamper av denne typen, men ikke dermed sagt at vi er favoritter, sier del Bosque.

Sannsynlige lag:Umit Davala, Mario Jardel, Hasan Sas, Okan Buruk, Gheorghe Hagi.Dommer: Pierluigi Collina (Italia).

REAL VING: Her scorer engelske Steve McManaman mot spanske Real Sociedad. I kveld venter Galatasaray.