Machete-morderen er død. Hvorfor han tilsto er et mysterium

Lemlestet ofrene med machete eller kjøttøks, før han gravde dem ned i frukthager.

DØD: Den beryktede machete-morderen Juan Vallejo Corona døde mandag, mer enn fire tiår etter at han hakket ihjel 25 gårdsarbeidere og begravet de i frukthager i California. Foto: AP / NTB Scanpix
DØD: Den beryktede machete-morderen Juan Vallejo Corona døde mandag, mer enn fire tiår etter at han hakket ihjel 25 gårdsarbeidere og begravet de i frukthager i California. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Massemorder Juan Vallejo Corona døde mandag på et sykehus ved fengselet der han sonet en livstidsdom, mer enn fire tiår etter at han på brutalt vis hakket i hjel 25 gårdsarbeidere han selv hadde ansatt.

Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Politiets teori er at han brukte en machete eller en kjøttøks til å lemleste ofrene, før han gravde dem ned i små groper på gårder og i frukthager langs Feather River nord for Sacramento i California.

- Det var en helt grusom drapsmetode. Han hakket i hjel de menneskene, sa statsadvokat Amanda Hopper til nyhetsbyrået Associated Press etter hans åttende ankesak i 2016.

Fruktbonde fattet først mistanke

Corona fikk raskt tilnavnet «machete-morderen», da han ble siktet for drapene i 1971. Det var en ferskenbonde som først fattet mistanke, da han fant et ferskt hull som var blitt gravd opp og fylt igjen.

Han trodde først at noen hadde gravd ned søppel, men i stedet fant han et lik. Mannen som var begravet i hullet hadde fått hodet kløvet i to og kroppen var dekket av stikksår.

Fem dager seinere ble ni lik funnet i en annen frukthage, sammen med kvitteringer skrevet ut av Corona selv. Han ble umiddelbart pågrepet.

Da de ransaket bilen og huset hans fant de en machete, en øks, en kjøttøks og et redskap som brukes til å grave smale hull i bakken, ofte i forbindelse med installering av gjerder. De fant også ei bok der han hadde notert navn på en rekke arbeidere han hadde funnet jobber for, inkludert de åtte ofrene.

Da kalenderen viste 1973 ble han funnet skyldig i drapene på i alt 25 arbeidere

Skal ha innrømmet drapene

Fem år seinere ble saken anket. Retten mente han ikke hadde blitt tilstrekkelig representert av sin advokat, som ikke hadde kalt inn ett eneste vitne som kunne støtte Coronas sak. Aktoratet hadde på sin side kalt inn 119 vitner.

JUAN CORONA: Machete-morderen nektet for å stå bak drapene. Aktoratet mener han innrømmet de under en høring i 2011. Her fra en høring i 1987. Foto: AP / NTB Scanpix
JUAN CORONA: Machete-morderen nektet for å stå bak drapene. Aktoratet mener han innrømmet de under en høring i 2011. Her fra en høring i 1987. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Han vitnet selv i sin andre runde i retten, og nektet konsekvent for å ha drept noen.

Saken har som nevnt vært oppe for retten åtte ganger. Aktoratet påstår at han innrømmet drapene under en høring i 2011. Da skal han ha lagt til at det var fordi ofrene var alkoholikere som hadde entret området uten tillatelse.

Dette har han i ettertid nektet for.

Myndighetene har gjennom årenes løp sagt at drapstallene kan være enda høyere og at navnet hans kommer til å bli trukket fram dersom det finnes flere nedgravde lik i området.

Voldsomt temperament

Corona var opprinnelig fra Mexico, men flyttet med de eldre brødrene sine til USA i 1950 for å plukke avlinger i California.

Ifølge San Francisco Chronicle beskrev familien ham som en mann med et voldsomt temperament. De skal ha bundet ham med tau for å roe ham ned når han hisset seg opp.

Noen år før drapene skal han ha vært lagt inn på et mentalsykehus da han trodde at alle i byen der han holdt til hadde druknet under den katastrofale flommen som tok livet av 37 mennesker i 1955, og at alle rundt ham var spøkelser.

Etter å ha fått sjokkterapi for lidelsen ble han sendt tilbake til hjemlandet, før han kom tilbake til California med arbeidstillatelse. Han giftet seg og fikk fire døtre.

På kirkegården i Sutter County ligger mange av Coronas ofre gravlagt. 14 av dem ligger i en fellesgrav, det var ingen familier som meldte at likene tilhørte dem. Fire av ofrene ble heller aldri identifisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer