Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Macheteangriper skutt av soldat ved Louvre i Paris

Skal ha båret machete, ifølge Le Parisien.

SIKKERHETSSTYRKER: Fransk politi og militærstyrker patruljerer området rundt kunstmuseet Louvre i Paris etter at en mann ble skutt av en soldat fredag. Mannen skal ha forsøkt å angripe den franske soldaten med en machete. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
SIKKERHETSSTYRKER: Fransk politi og militærstyrker patruljerer området rundt kunstmuseet Louvre i Paris etter at en mann ble skutt av en soldat fredag. Mannen skal ha forsøkt å angripe den franske soldaten med en machete. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann bevæpnet med en machete ble klokka 09.45 fredag formiddag skutt av franske soldater ved kunstmuseet Louvre i Paris.

Mannen skal ifølge franske myndigheter ha forsøkt å angripe soldatene med macheten. Da åpnet soldatene ild, og skjøt macheteangriperen fem ganger i mageregionen, ifølge det franske innenriksdepartementet som har lagt ut en rekke meldinger om angrepet på Twitter.

Angriperen skal ha klart å påføre én av soldatene hodeskader, ifølge departementet, men de opplyser ikke hvor alvorlig hodeskaden skal være.

Macheteangriperen skal imidlertid være alvorlig skadet.

Den franske statsministeren Statsminister Bernard Cazeneuve beskriver angrepet som et terrorangrep. Angriperen er foreløpig ikke identifisert. Politiet har ei heller gått ut med nasjonalitet på det som skal dreie seg om en mann.

Hendelsen skal ha skjedd inne på Carrousel du Louvre, et kjøpesenter under bakken som ligger ved siden av inngangen til museet, ifølge Le Monde.

Det skal ha vært 250 personer inne i museet da hendelsen skjedde som ble flyttet til en annen del av museet sikkerhetsstyrker mente var trygt.

En annen person skal være pågrepet i forbindelse med angrepet, ifølge Pierre-Henry Brandet, talsperson for det franske innenriksdepartementet.

Hvorvidt den pågrepne kan knyttes til macheteangriperen eller ei, er uklart. Myndighetene etterforsker nå mannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!