«Macho-praten» som kan felle Trump

For USAs president Donald Trump er det spesielt viktig å vinne støtten til én velgergruppe i årets valg. Nå kan han miste den rødeste staten på grunn av dem.

TUSCON: Under mandagens valg-rally kom Trump med nok et frieri mot en velgergruppe han sliter med - nemlig forstadskvinner. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De er ikke spesielt glade i Trumps stil, men frykter Demokratenes politikk. For fire år siden var forstadskvinnene en velgergruppe som i stor grad hjalp Trump inn i Det hvite hus. Han bekjempet Hillary Clinton og vant majoriteten av stemmene deres med fem prosentpoeng.

Nå har trenden snudd.

Ved mellomvalget i 2018 var det et skifte i områdene utenfor de store byene, mye på grunn av disse kvinnene. Demokratene gikk fram i mange av forstedene, og fikk flertall i Representantenes hus. Særlig var det hvite, universitetsutdannede kvinner som snudde Trump ryggen. De var blant annet uenige i innvandringspolitikken hans.

Utviklingen har fortsatt.

Sjanseløs uten

I en meningsmåling presentert i New York Times, ligger Trump bak Biden i forstedene til Philadelphia i Pennsylvania, men foran i forstedene til Milwaukee. Andre meningsmålinger viser at Biden har et knapt forsprang i Wisconsin, der et stort antall kvinner mener demokraten er den beste kandidaten.

I 2016 vant Trump Wisconsin med rundt 23 000 stemmer, Pennsylvania med rundt 44 000 stemmer og Michigan med rundt 10 000 stemmer. Hvis utfallet hadde vært Clinton framfor Trump i disse statene, ville Clinton vunnet presidentvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer