- Machogutta i politiet skyr saker med utviklingshemmede. De vil ha raske resultater.

I den ene saken fortsatte overgrepene mens politiet somlet. I den andre ble etterforskningen prioritert - og overgriperen stanset. Nå snakker etterforskerne ut.

ETTERFORSKERE UT MOT UKULTUR Inger Johanne Andreassen (t.v) og Kjersti Steinheim er to av svært få politietterforskere i Midtre Hålogaland politidistrikt som etterforsker sedelighetssaker med utviklingshemmede som fornærmet part. - Mange politifolk skyr disse sakene, sier de til Dagbladet, og tror lønna må opp, for at sakene skal få høyere status. Foto: Øivind Arvola
ETTERFORSKERE UT MOT UKULTUR Inger Johanne Andreassen (t.v) og Kjersti Steinheim er to av svært få politietterforskere i Midtre Hålogaland politidistrikt som etterforsker sedelighetssaker med utviklingshemmede som fornærmet part. - Mange politifolk skyr disse sakene, sier de til Dagbladet, og tror lønna må opp, for at sakene skal få høyere status. Foto: Øivind Arvola Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Politiførstebetjent Inger Johanne Andreassen opplevde å bli sittende alene med etterforskningen av en kommunal leder. Han var mistenkt for overgrep på en utviklingshemmet kvinne i den skjermede bedriften han ledet.

Saken kommer svært dårlig ut i Dagbladets undersøkelse av kvaliteten på politietterforskningen i overgrepssaker med utviklingshemmede som fornærmet part. Nå tar den erfarne politietterforskeren bladet fra munnen:

- Politifolk skyr sakene - Mange politifolk skyr disse sakene. De er ekle, ubehagelige og belastende. De lukter mye arbeid. Det er lange, krevende avhør og nitid etterforskning. Utsiktene for oppklaring er ofte ikke spesielt gode. Disse sakene har svært lav status.

- Det virker som en del politifolk toer sine hender. Gutta i vår lille machoverden går heller etter den operative biten. Der får man raskere resultater, sier Andreassen, som er etterforsker i Midtre Hålogaland politidistrikt.

- Betyr det ikke noe at sakene handler om noen av samfunnets svakeste?

- Nei, det ser ikke sånn ut, sier hun.

Sier nei til opplæring Tvert i mot forteller hun at politidistriktet sliter med å rekruttere politifolk til dommeravhørsutdanningen ved politihøgskolen, en forutsetning for å kunne avhøre utviklingshemmede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer