Machomenn lever lengst

Ifølge svenske forskere.

MACHOMANN: Den østerrikske snowboarderen Michael Macho burde ha alle forutsetninger for et langt og lykkelig liv. Machomenn med interesse for natur og friluft lever lengre enn sine mer feminine brødre, hevder nemlig svenske forskere. Her er Macho fotografert under en konkurranse på New Zealand. Foto: AP Photo/NZPA, Dianne Manson/Scanpix
MACHOMANN: Den østerrikske snowboarderen Michael Macho burde ha alle forutsetninger for et langt og lykkelig liv. Machomenn med interesse for natur og friluft lever lengre enn sine mer feminine brødre, hevder nemlig svenske forskere. Her er Macho fotografert under en konkurranse på New Zealand. Foto: AP Photo/NZPA, Dianne Manson/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Machomenn lever lengst, heter det i en ny, svensk forskningsrapport gjengitt av Expressen.

Menn med interesse for jakt, natur og store maskiner lever lengre enn sine mer feminine brødre. Årsaken skal være at myke menn blir stresset og syke av å hevde seg i forhold til det harde mannsidealet.

Dødeligheten blant myke menn i 60-årsalderen var nesten dobbelt som høy hos de gjennomsnittsmacho, ifølge forskerne, som jobber ved Karolinska institutet i Stockholm.

Myke menn får oftere dårlig psykisk helse og tar oftere livet av seg, heter det fra forskerne.

- Det er trist at det skal være så vanskelig å leve opp til idealet om den perfekte mannen, sier forskeren Anna Månsdotter til tidsskriftet Dagens Medicin.

Menn generelt lever mer risikofylt enn kvinner.

Menn kjører fortere, drikker mer og utsetter seg for mer fare, ifølge den svenske undersøkelsen.