Facebook-skandalen:

Macron fyrer av skremmeskudd mot nettgigantene: «Våkn opp. De er for store»

Facebook og Google er i ferd med å bli for store til å bli kontrollert, mener Frankrikes president.

VIL GÅ HARDERE TIL VERKS: Frankrikes president Emmanuel Macron advarer om at Facebook og Google er i ferd med å bli for store til å kunne kontrolleres, og mener man kan bli nødt til å gå hardere til verks for å kontrollere selskapene. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Scanpix
VIL GÅ HARDERE TIL VERKS: Frankrikes president Emmanuel Macron advarer om at Facebook og Google er i ferd med å bli for store til å kunne kontrolleres, og mener man kan bli nødt til å gå hardere til verks for å kontrollere selskapene. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Frankrikes president Emmanuel Macron advarer om at Facebook og Google er i ferd med å bli for store til å kunne kontrolleres, og mener man kan bli nødt til å gå hardere til verks for å kontrollere selskapene.

Han foreslår blant annet at internett-gigantene kan bli tvunget til å betale for «forstyrrelsen» de forårsaker i samfunnet, og at de må underkaste seg franske eller europeiske personvernregler.

Macron skryter av selskapene, som han sier investerer i Frankrike og franske arbeidere, men advarer likevel mot internett-gigantene - som han mener utgjør et klassisk problem i en monopolsituasjon: «De er enorme».

- På et tidspunkt så kan den amerikanske regjeringen, det amerikanske folk si «våkn opp. De er for store». Ikke bare for store til å feile, men for store til å bli styrt over - noe som er helt nytt, sier Macron i et intervju med magasinet Wired.

På dette tidspunktet kan myndighetene bli nødt til å gå inn og ta kontroll - innføre reguleringer, mener Macron og viser til at nettopp det skjedde med store oljeselskap i begynnelsen av oljealderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer