Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Macron kaster pressen ut av Elysee-palasset

President Emmanuel Macrons presserådgiver opplyste onsdag at journalister må flytte ut av presserommet de har hatt i presidentpalasset i Paris i snart 40 år.

FJERNER JOURNALISTENE: Frankrikes president Emmanuel Macron vil holde pressen på avstand. Foto: Philippe Wojazer / AP / NTB scanpix
FJERNER JOURNALISTENE: Frankrikes president Emmanuel Macron vil holde pressen på avstand. Foto: Philippe Wojazer / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressen har i dag et eget rom i palasset som de kan bruke til å følge pressekonferanser. Der har også det franske nyhetsbyrået AFP og andre medier hatt permanente kontorer. Siden rommet har utsikt til gårdsplassen, kan journalistene også holde seg à jour med hvem som kommer til møter med presidenten.

Men nå sier kommunikasjonsmedarbeider Sibeth Ndiaye at det er besluttet å flytte journalistene til en annen bygning i tilknytning til palasset, angivelig for å gi dem større og bedre lokaler.

Ndiaye nekter for at hensikten er å holde pressen på avstand, men før valget i fjor la ikke Macron skjul på at han ville ha journalistene ut av palasset.

Det var den konservative Valéry Giscard d'Estaing som først ga pressen et kontor i palasset, og etterfølgeren, sosialisten François Mitterrand, ga dem rommet med utsikt for å gjøre palasset mer transparent.

Men Macron er opptatt av å holde pressen på langt større avstand enn forgjengeren François Hollande, som stadig pratet med journalistene om alt fra politikk til sladder, og til slutt måtte tåle at det ble skrevet en bok om samtalene med tittelen «En president burde ikke si slikt».

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!