AGGRESSIV: Macron mener Frederiksens oppførsel er aggressiv. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix
AGGRESSIV: Macron mener Frederiksens oppførsel er aggressiv. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Macron om Frederiksen: - Litt aggressiv

Nye opptak avslører at Frankrikes president kaller Mette Frederiksen «litt aggressiv» under en konfidensiell telefonsamtale.

Publisert

Den franske presidenten Emmanuel Macron mener at Danmarks statsminister Mette Frederiksen er «litt aggressiv» i forhandlingene knyttet til EUs krisepakke.

Det skriver danske Ekstra Bladet.

Konfidensiell samtale

Macron kommer med bemerkningen til sine rådgivere under en konfidensiell telefonsamtale med den danske statsministeren, ifølge opptak publisert av det franske mediet TF1.

- Petite agressivité, sier han og hever begge øyenbrynene.

Frederiksen skal ikke ha hørt hva presidenten sa.

EU-landene diskuterer en gjenopprettingsplan for regioner som er hardt rammet av pandemien. Frederiksen mener imidlertid at EUs tilskudd til coronarammede regioner er for stort, og ønsker kontroll på hvordan støtten blir brukt, skriver den danske avisa.

Seinere i samtalen sier Macron på engelsk at han ikke vil gi begge deler. I bakgrunnen kan man høre et «hmm» fra Frederiksen, før hun svarer:

- Jeg hører hva du sier.

Frederiksen har så langt ikke kommentert Macrons bemerkning.

Ingen enighet

Stats- og regjeringssjefene for de 27 medlemslandene i EU var mandag samlet for fjerde dag på rad for å forsøke å nå enighet om den massive coronakrisepakken, samt rammene for EUs nye langtidsbudsjett for de kommende sju åra.

Det er ingen lett oppgave å få alle til å samles om utformingen og størrelsen på gjenreisingsfondet, som skal hjelpe EU-landene ut av krisa.

Danmark, Nederland, Sverige og Østerrike, som kalles «de sparsommelige fire», krevde opprinnelig at all krisehjelp skulle gis som lån. Nå har de gått med på å dele krisefondet på midten, slik at 350 milliarder euro gis som overføringer til medlemslandene, mens 350 milliarder euro gis som lån.

Macron har troa på at det er mulig å nå enighet. Men det kan ikke skje for enhver pris, sier han.

Det lengste EU-toppmøtet var et møte i Nice i 2000. Det varte i fem dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer