Canada

«Mad Max»-hjelp: - Fascistisk psykopat

Canadas statsminister, Justin Trudeau, kan få uventet hjelp av en den aggressive vaksinemotstanderen og høyrefløypolitikeren Maxime Bernier, med kallenavnet «Mad Max».

VALGKAMP: Canadas statsminister Justin Trudeau driver valgkamp før valget 20. september. Foto: REUTERS/Carlos Osorio
VALGKAMP: Canadas statsminister Justin Trudeau driver valgkamp før valget 20. september. Foto: REUTERS/Carlos Osorio Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): 20. september går Canada til urnene. Den siste tida har Bernier (58) og partiet hans, People's Party of Canada (PPC) fått vind i seilene. Det kan splitte velgerne på høyresiden og sørge for at Trudeau og hans sentrum-venstreparti vinner gjenvalg, skriver Reuters og Washington Post.

I sosiale medier har Bernier den siste tida gjentatte ganger kalt Trudeau (49) en «tyrann» og en «fascistisk psykopat» - særlig for håndteringen av coronapandemien.

Hemmelige dokumenter

Bernier trakk seg ut av det konservative partiet i 2018 etter å ha tapt en lederstrid. I Canada ble han også berømt for avgangen som utenriksminister i 2008. Det skjedde etter at han lagt igjen hemmeligstemplede dokumenter i leiligheten til en ekskjæreste som angivelig hadde bånd til Hells Angels, ifølge Washington Post.

I valget i 2019 fikk Berniers parti bare 1,6 prosent av stemmene, men nå ligger partiet på rundt 9 prosent på meningsmålingene. Det er høyere enn De grønne, men et godt stykke unna Trudeaus Liberale og De konservative som begge har rundt 30 prosent oppslutning. PPC kan imidlertid stjele nok velgere fra De konservative til at De liberale stikker av med seieren, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer