Madde forfulgt av voldsdømt

60-åringen gjør alt for å være nær henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Mannen (60) er sykelig opptatt av kongefamilien. Han sender gaver, tar bilder og gjør alt for å være så nær den svenske prinsessen som mulig.

I det siste har han frekventert kiosker, bakerier og videobutikker i området der Madeleine bor sammen med kjæresten Jonas Bergström, og spurt etter adressen hennes.

- Ekstremt ubehagelig

- Det er slitsomt for Madeleine. Hun synes det er ekstremt ubehagelig å ha sånne typer etter seg, sier en av hennes venner til Aftonbladet.

Prinsesse Madeleine har også tidligere hatt problemer med mannen. Da han i 2001 ville overrekke henne en eske sjokolade, og ingen gjorde tegn til å ta imot, ble han svært opprørt og kastet esken etter prinsessene. Også kongeparet har følt ubehag ved mannens nærvær.

Voldsdømt

60-åringen ble dømt for mishandling i fjor, etter å ha angrepet en kvinne på t-banen. Han skal være psykisk forstyrret, og har tilbrakt store deler av oppveksten i institusjoner.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo vil ikke uttale seg om trusselbildet rundt Madeleine, men skal holde mannen under oppsikt.

Også kronprinsesse Victoria har vært forfulgt av en psykisk ustabil mann.

VOKTES: Siden i høst har prinsesse Madeleine vært tett fulgt av livvakter.