- Madde kjørte i 160

- Som å bli forbikjørt av en motorsykkel, sier vitne. Prinsesse Madeleine nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sveriges prinsesse Madeleine har vært på kongefamiliens sommerparadis på Solliden på Öland den siste uka. I går bestemte hun seg for å kjøre hjem til kjæresten Jonas Bergström i Stockholm. Og hun hadde det travelt, ifølge vitner Expressen har snakket med.

– Det bare dunket til. Det var som å bli forbikjørt av en motorsykkel, sier et vitne.

En bilfører innrømmer å ha kjørt fort selv da han ble tatt igjen av det som skulle vise seg å være prinsesse Madeleine.

- Jeg og min kone var på vei til Stockholm. Vi holdt selv høy fart, av og til 140 kilometer i timen, forteller en bilfører.

Like sør for Nyköping hendte det som skremte bilføreren. To biler, først en svart Lexus-jeep og så en svart BMW passerte dem i veldig stor fart.

- Vi fulgte etter for å se hvor fort det gikk. Men da vi var oppe i 165 turte jeg ikke mer, sier bilføreren til Expressen.

Kjente henne igjen

De tok imidlertid igjen de to bilene litt lenger fremme, der to bobiler lagde kø.

Et vitne forteller at han kjørte opp på siden av bilene for å passere dem, og på vei forbi tittet han inn i den svarte lexusen.

- Det var ei jente med mørke solbriller. Jeg så med en gang at det var prinsesse Madeleine, sier han.

I BMWen som fulgte etter satt to livvakter fra det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo), skriver Expressen.

Vakthavende hos Säpo vil ikke kommentere avisas opplysninger.

«Madde» nekter

Prinsesse Madeleine snakket med Expressen i går kveld, og benekter at hun har kjørt i slike hastigheter som hun anklages for. Hun forteller at bilen hun kjørte har automatisk fartssperre.

- Jeg var aldri oppe i hastigheter på 160 kilometer i timen. Når jeg kjørte fra Solliden stilte jeg maksfarten på 110. Jeg er klar over at jeg ved forbikjøringer kjørte litt fortere, men aldri i nærheten av de hastighetene som det påstås, sier «Madde».

Hun sier hun satte fartskontrollen tilbake på 110 kilometer i timen rett etter at hun hadde kjørt forbi.

  • For ganske nøyaktig tre måneder siden var det Medeleines pappa, kung Carl Gustav som var på farten. Også han ble beskyldt for å kjøre i 160 kilometer i timen. I bilen bak fulgte prins Carl Philip på i samme fart.
KONGELIG FART:</B> Prinsesse Madeleine kjørte i over 160 kilometer i timen i går, hevder vitner. Prinsessen innrømmer å ha kjørt forbi i over 110, men nekter å ha vært i nærheten av 160.