Madde må passes på

Prinsesse på vift bekymrer det svenske kongehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Madeleine har ikke roet seg etter at hun flyttet hjem fra London. Nå vurderer Slottet å sette på henne en såkalt veileder. Oppasser blir vel for direkte.

Ifølge avisa Expressen er det Silvia som misliker at datteren har fått stempel som partyprinsesse.

Etter en høst i London flyttet Maddan hjem til Stockholm. Den offisielle forklaringen var at paparazziene plaget henne. Men kilder i britisk presse sier det var lite interesse for den unge svensken i storbyen.

I alle fall - studieplanene sprakk. Nå lurer foreldrene på hva det skal bli av Maddan. Det er kritisk, sier en person som skal stå de kongelige nær.

Etter den hastige hjemreisen het det at Madeleine skulle bruke våren til jusstudier, datatrening og ridning. Det skal ha blitt så som så med studiene.

Innføringskurset i juss ved Folkeuniversitetet legger beslag på tre timer i uka. Dataopplæringen er ikke kommet i gang ennå. Det går i kafebesøk, middager, fester å sene nattklubbbesøk, skal man dømme etter bilder og artikler i svenske medier.

Expressens kilder sier at Carl Gustaf og Silvia nå vil gi datteren en såkalt mentor som kan gi råd om hvordan man håndterer ulike situasjoner. Søsteren Victoria har hoffets informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg som sin veileder.

Maddan har mange fans. Blant dem hockekeeper Stefan Liv som har prinsessen på hjelmen under landskamp mot Tsjekkia.