Maddie-etterforskerne: - Finn denne mannen

Nye unike fantombilder av tysktalende mann offentliggjøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk politi varslet søndag at det vil komme nye og viktige opplysninger fra etterforskningen av Madeleine McCann-forsvinningen.

Mandagens britiske avisforsider ser nå ut til å preges av to nye digitale fantombilder, som skal vise en tysktalende menn som tidligere knapt har vært en del av etterforskningen. De to bildene er noe ulike, men skal vise den samme mannen, heter det på forsida av Daily Express.

- Maddie-etterforskerne: Finn denne mannen, er budskapet på Mirrors forside.

Ekteparet Kate og Gerry McCann fikk etterforskningen gjenopptatt i 2011. Siden det har mellom 30 og 40 britiske politietterforskere gjennomgått alle opplysningene i saken på nytt, og angivelig funnet flere nye oppsiktsvekkende opplysninger. Noen av funnene vil bli presentert i BBC-programmet «Crimewatch» mandag kveld.
 
- Vi har ferske og substansielle beviser, sa etterforskningsleder Andy Redwood ifølge flere britiske medier søndag.

PREGER FORSIDENE: De nye bildene og de nye opplysningene preger britiske medier i dag. Faksimile
PREGER FORSIDENE: De nye bildene og de nye opplysningene preger britiske medier i dag. Faksimile Vis mer

- Vi har aldri hatt et så fullstendig bilde av situasjonen som i dag, hevder Redwood.

Etterforskerne skal ha sirklet inn 41 personer som i timene før og etter forsvinningen befant seg i umiddelbar nærhet av ferieanlegget i Luz. Men først og fremst skal de være interessert i å få kontakt med to tysktalende menn som var i området og som til nå har vært mer eller mindre oversett i saken. De nye opplysningene skal også vises på tysk og nederlandsk TV.

I BBC-dokumentaren vil politiet vise fram en 25 minutter lang rekonstruksjon av det som skjedde tidligere på dagen da Madeleine forsvant - og hva som muligens skjedde i den skjebnesvangre tida fra 20.30, da foreldrene gikk til middag, og 22.00 da de oppdaget at jenta var borte.