Maddie-rekonstruksjon avlyst

Foreldrenes middagsvenner ville ikke stille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rekonstruksjon portugisisk politi har planlagt for å gjenskape kvelden da Madeleine McCann forsvant, er avlyst. Grunnen er at foreldrenes middagsvenner, som var spurt om å delta i rekonstruksjonen, har avslått forespørselen, skriver BBC News.

Det er nå over et år siden den da nesten fire år gamle britiske jenta forsvant fra leiligheten i feriekomplekset Ocean Club i Praia de Luz mens foreldrene spiste middag med venner bare 50 meter unna.

Kate og Gerry McCann var i utgangspunktet innstilt på å dra tilbake til Portugal for å delta i rekonstruksjonen, som nå altså ikke blir noe av.

Grunnen til at vennene - som mediene har døpt «The Tapas Seven» - ikke vil være med, er at de «stiller alvorlige spørsmål» ved rekonstruksjonens verdi, ifølge McCannenes talsmann Clarence Mitchell.

- I bunn og grunn er det flere alvorlige spørsmål. For eksempel, hvorfor ønsker det portugisiske politiet å holde en rekonstruksjon så lenge etterpå? spør Mitchell retorisk, som legger til at portugiserne avviste å holde en rekonstruksjon i fjor.

- Det var ikke måten de ønsket å gjøre ting på, sier talsmannen til BBC, og fortsetter:

- Hvorfor skulle ikke den planlagte rekonstruksjonen sendes på TV? Det ville ha generert nye tips og ny informasjon.

Mitchell stiller også spørsmål ved hvorfor bare McCannene og vennene var invitert, og ingen av de andre feriegjestene ved det svære feriekomplekset.

FORSVUNNET I OVER ET ÅR: Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Portugal kort tid før hun skulle fylle fire år. Foto: PRIVAT/AFP/SCANPIX
FORSVUNNET I OVER ET ÅR: Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Portugal kort tid før hun skulle fylle fire år. Foto: PRIVAT/AFP/SCANPIX Vis mer
Maddie-rekonstruksjon avlyst
MARKERTE ETTÅRSDAGEN: Kate og Gerry McCann, etter å ha kommet ut fra kirken hjemme i Rothley i Leicestershire, etter å ha markert at det er ett år siden datteren forsvant.