Maddie-siktet (61) er dømt pedofil

Pågrepet med kjæresten i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 61 år gamle italieneren som ble arrestert i Spania i dag tidlig, er tidligere dømt for pedofili. Han ble pågrepet i Sotogrande ved havnebyen Algeciras etter en politiaksjon.

Politiet mistenker at mannen og hans kjæreste, en portugisisk kvinne, har forsøkt å presse Madeleine McCanns familie for penger.

Deler av parets garasje skal være innredet som et barnerom.

Forsvunnet i 57 dager

Det er nå 57 dager siden den fire år gamle jenta ble bortført mens hun sov i familiens ferielelighet på Algarve-kysten i Portugal.

Torsdag kveld satt italieneren og den portugisiske kjæresten i politiavhør.

Ettersøkt i Frankrike

Italieneren er ettersøkt i Frankrike på bakgrunn av mistanke om at han tilhører en gruppe pedofile, skriver Times Online.

Maddie-siktet  (61) er dømt pedofil

Han har tidligere sonet en straff på 18 måneder for å barnemishandling. Kjæresten etterforskes for ulovlige adopsjoner i Europa.

Overvåket i flere uker

En politikilde sier til Times Online at mannen har vært overvåket siden 8. juni, da han hevdet at han visste hva som hadde skjedd med Madeleine. Da ville han starte forhandlinger med foreldrene for å få utbetalt dusøren på 2,5 millioner pund.

En talsmann for spansk politi sier til Times at politiet startet etterforskningen av paret etter at de forsøkte å komme i kontakt med foreldrene Kate og Gerry McCann.

- Etter som etterforskningen utviklet seg, fant agentene ut at mannen hadde en internasjonal arrestordre utstedt av Frankrike for utukt. I tillegg til dette har vedkommende sonet en fengselsstraff på 18 måneder for barnemishandling.

Portugisisk politi bekrefter at de var involvert i politiaksjonen.

- Vi trodde de kunne være involvert i Madeleine-saken. Men så langt har vi ikke funnet noen konkrete beviser, sa sjefinspektør Olegaria Sousa ifølge Times Online.

Maddie-siktet  (61) er dømt pedofil
BORTFØRT: Fire år gamle Madeleine Mc Cann ble bortført torsdag 3. mai. Foto: Reuters/Scanpix
BORTFØRT: Fire år gamle Madeleine Mc Cann ble bortført torsdag 3. mai. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer