Maddies foreldre får innsyn i etterforskningen

Får vite hvorfor politiet mistenkte dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tredje mai var det ett år siden fire år gamle Madeleine McCann forsvant fra feriestedet Praia Da Luz på Algarve-kysten i Portugal.

Neste måned får Madeleines foreldre, Kate and Gerry, vite hvorfor politiet har mistenkt foreldrene for å stå bak forsvinningen.

- I juli er ikke saken beskyttet juridisk lenger, sier riksadvokat Fernando Jose Pinto Monteiro, ifølge The Times.

Det betyr at tusenvis av sider med vitneuttalelser og andre beviser vil bli gjort tilgjengelig for McCann-foreldrene og deres advokater.

Ifølge den portugisiske riksadvokaten vil ikke offentliggjøringen av bevisene påvirke den pågående etterforskningen.

- Vi kommer ikke til å hvile før barnet er funnet. At den juridiske beskyttelsen av bevisene er borte, har ingenting med utviklingen i etterforskningen å gjøre, sier Monteiro.

Foreldrene ble offisielt siktet i saken i september i fjor. I slutten av mai i år ble det klart at McCann-foreldrene også vil bli etterforsket for omsorgssvikt.

• Les også: Maddie-rekonstruksjon avlyst

FORTVILTE: Gerry og Kate McCann har vært mistenkt for å være involvert i Madeleine-forsvinningen siden september i fjor. Foto: Darren Staples, Reuters
FORTVILTE: Gerry og Kate McCann har vært mistenkt for å være involvert i Madeleine-forsvinningen siden september i fjor. Foto: Darren Staples, Reuters Vis mer

Bakgrunnen for etterforskelsen, som har en strafferamme på opptil ett år i Portugal, er at foreldreparet spiste middag med en gruppe britiske venner på en tapas-restaurant da Madeleine forsvant fra soverommet på hotellet familien bodde på.

McCann-foreldrene har hele tiden insistert at det ikke finnes bevis mot dem.

De har flere ganger anmodet politiet om å jobbe ut fra at en fremmed har bortført Madeleine, som kun var dager fra sin fireårsdag da hun forsvant i fjor.

Robert Murat (34) er også siktet, og håper at offentliggjørringen av Madeleine-etterforskningen vil renvanske hans navn. 

• Se også: Madeleine-saken i lysbilder

Maddies foreldre får innsyn i etterforskningen
MISTENKT: Robert Murat er også mistenkt i Madeleine-saken. Han håper å bli renvasket når etterforskningen blir offentliggjort.
FORSVUNNET: Madeleine McCann (4)
MARKERTE: Slektninger av Madeleine, Sandy og Trish Cameron markerte ettårsdagen for forsvinningen. Presseoppbudet var enormt.