Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet

Narkotikafengslede Madelaine Rodriguez har fått godkjent en søknad om å slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon mens hun venter på ankebehandling.

KAN SLIPPE UT: Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon. Foto: Gunnar Hultgreen/Dagbladet
KAN SLIPPE UT: Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon. Foto: Gunnar Hultgreen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2010 ble hun dømt til 13 år og fire måneders fengsel, men dommen har senere blitt anket i flere omganger og er fortsatt ikke rettskraftig.

Tvillingsøsteren hennes, Nikita Rodriguez, forteller til VG at retten krever at de betaler 100.000 boliviano i kausjon, noe som tilsvarer rundt 122.000 norske kroner.

- Hun får slippe ut så fort vi har fått inn pengene - som vi skal prøve å samle inn nå. Dette alternativet er bedre enn ingenting, sier hun.

Rodriguez får oppholde seg fritt i Bolivia dersom de betaler kausjonen, men får ikke reise ut av landet.

Rodriguez var en av tre unge norske kvinner som i mai 2008 ble pågrepet i det de var i ferd med å reise hjem fra et ferieopphold i Bolivia. I bagasjen deres fant politiet til sammen 22,4 kilo kokain.

Mens to av kvinnene klarte å rømme og komme seg tilbake til Norge, har Rodriguez blitt sittende fengslet i Cochabamba, i påvente av en rettskraftig dom. I samme sak sitter også en norsk-boliviansk mann som er dømt til 20 års fengsel.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!