KAN SLIPPE UT: Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon. Foto: Gunnar Hultgreen/Dagbladet
KAN SLIPPE UT: Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon. Foto: Gunnar Hultgreen/DagbladetVis mer

Madelaine Rodriguez kan få slippe ut av fengselet

Narkotikafengslede Madelaine Rodriguez har fått godkjent en søknad om å slippe ut av fengselet i Bolivia mot kausjon mens hun venter på ankebehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2010 ble hun dømt til 13 år og fire måneders fengsel, men dommen har senere blitt anket i flere omganger og er fortsatt ikke rettskraftig.

Tvillingsøsteren hennes, Nikita Rodriguez, forteller til VG at retten krever at de betaler 100.000 boliviano i kausjon, noe som tilsvarer rundt 122.000 norske kroner.

- Hun får slippe ut så fort vi har fått inn pengene - som vi skal prøve å samle inn nå. Dette alternativet er bedre enn ingenting, sier hun.

Rodriguez får oppholde seg fritt i Bolivia dersom de betaler kausjonen, men får ikke reise ut av landet.

Rodriguez var en av tre unge norske kvinner som i mai 2008 ble pågrepet i det de var i ferd med å reise hjem fra et ferieopphold i Bolivia. I bagasjen deres fant politiet til sammen 22,4 kilo kokain.

Mens to av kvinnene klarte å rømme og komme seg tilbake til Norge, har Rodriguez blitt sittende fengslet i Cochabamba, i påvente av en rettskraftig dom. I samme sak sitter også en norsk-boliviansk mann som er dømt til 20 års fengsel.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram