SKJERPET DOM: Madelaine Rodriguez har fått skjerpet narkodommen i Bolivia. 
Foto:  Gunnar Hultgreen/Dagbladet
SKJERPET DOM: Madelaine Rodriguez har fått skjerpet narkodommen i Bolivia. Foto: Gunnar Hultgreen/DagbladetVis mer

Madelaine Rodriguez må vente på å få vite endelig Bolivia-dom

Fikk skjerpet straff, men så anket meddømt mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Boliviansk lagmannsrett har skjerpet dommen mot Madelaine Rodriguez, melder NRK. Den norske kvinnen dømmes til 13 år og fire måneder for kokainsmugling.

Straffeskjerpelsen skjedde for cirka tre uker siden, opplyser hennes norske advokat, Marius Dietrichson til Dagbladet.

- Det som nå har skjedd er at en av de meddømte i saken har anket til Høyesterett. Det er et voldsomt slag for Madelaine, sier Dietrichson.

I juni underkjente Bolivias Høyesterett narkotikadommen mot Rodriguez og krevde ny vurdering av lagmannsretten. Det er den som nå er vurdert på nytt og altså anket til Høyesterett.

Dietrichson forklarer at rettssystemet i Boliva skiller seg en del fra det norske. Når en person i et sakskompleks anker til videre rettsinstans, så påvirker det de andre domfelte også.

- Saken blir ikke endelig for noen før den er avgjort i siste ankede instans, sier advokaten.

- Hun har nå sittet snart i åtte år i varetekt. Nå må hun vente på ubestemt tid for å få et endelig svar på hvor lenge hun må sone. Forrige gang det ble anket til Høyesterett, tok det nesten fem år før saken kom opp, sier Dietrichson.

Han krever nå bistand fra den norske utenrikstjenesten da han mener en norsk borger blir nektet en rettferdig rettergang innen rimelig tid, slik internasjonale menneskeretiighetslover påkrever.

- Hun tar dette veldig tungt og ser ingen utvei. Jeg tror dette er den tyngste nyheten hun har fått i løpet av alle disse årene denne saken har vart. Jeg er dypt bekymret for henne, sier Dietrichson.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram