Madeleine (2) lurte døden

Oslo-jenta Madeleine Engebakken (2) ramlet ut vinduet og ned fire etasjer. Pappa Rolf Erik hørte Madeleines bror rope om hjelp, og la på sprang ned trappene. Nede på bakken så han den to år gamle datteren halvveis oppreist. - Pappa, jeg har det vondt, sa jentungen etter fallet på 13 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRA FJERDE ETASJE: Her falt vesle Madeleine (2) ned fire etasjer.

Madeleine lekte sammen med storebrødrene like før klokka 18 i går da det gikk galt. Pappa Rolf Erik tror hun klatret opp på en kommode og falt ut.

- Det er et mirakel at det gikk så bra med Madeleine. Etter en episode som denne, tar du ikke noe for gitt lenger, sier pappa Engebakken.

Dagbladet møtte Rolf Erik sammen med Madeleines to storebrødre hjemme i leiligheten på Linderud i Oslo bare noen timer etter det dramatiske fallet.

Brakk låra

Familien var tydelig preget av den sjokkerende hendelsen, og ikke minst lettet over at minstejenta klarte seg så mye bedre enn de hadde fryktet.

I går kveld var Madeleine trygg sammen med mor Anita Engebakken på Ullevål sykehus.

Toåringen har brukket begge låra og fått skrubbsår på magen, men har kommet fra ulykken uten varige men.

- Madeleine må ligge i strekk i seks uker, men ifølge legene har det gått bra utover det. De har undersøkt både ryggen, nakken og hodet hennes, uten å finne noe galt, sier Rolf Erik.

Han legger til at bruddskadene bare er bagateller sett i forhold til hva som kunne ha skjedd.

- Et mirakel

- Det er helt klart et mirakel at det gikk så bra. Et under. Jeg orker ikke å tenke på alt som kunne ha skjedd, sier Rolf Erik med tårer i øynene.

Han sto på kjøkkenet og vasket opp, vegg i vegg med gutterommet der Madeleine lekte sammen med brødrene Tom Erik (11) og Tom Gøran (9) og en kamerat. Plutselig hørte han at vinduet smalt opp, og at Tom Erik ropte at lillesøsteren hadde falt.

Har det vondt

- Fra døråpninga så jeg det åpne vinduet, og Madeleine var ikke i rommet lenger. Hun måtte ha klatret opp på kommoden og falt ut. Jeg heiv fra med vaskefilla, ba kona mi ringe etter ambulanse og sprang ned trappene, sier Rolf Erik.

- Da hun så meg ropte hun: «Pappa, jeg har det vondt!» sier Rolf Erik.

Men etter et par timer på sykehuset var han og kona beroliget.
- Madeleine var kvikk, og ble til og med sint på sykepleierne fordi hun måtte få sprøyte. Nå skal vi kjøpe henne en ny bamse, og la henne få sove ut, sier Rolf Erik.

«Nå skal vi kjøpe henne en ny bamse, og la henne få sove ut.» Rolf Erik Engebakkenpappa