Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Madeleine er sannsynligvis drept

Riksadvokaten i Portugal med sjokkuttalelse. Legger skylda på foreldrenes mediesirkus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hvis Madeleine ble kidnappet, er det naturlig at kidnapperen allerede har drept henne, sier selveste Riksadvokaten i Portugal, ifølge britiske Daily Mail.

Portugals øverste juridiske person, General Fernando Jose Pinto Monteiro, ryster alle som fremdeles har håp om å finne Madeleine McCann i live. Hun forsvant fra ferieleiligheten på Algarvekysten i Praia da Luz 3. mai i år.

Uttalelsene stammer fra det portugisiske magasinet Visao, men det er Daily Mail som bringer det ut til massene.

Les også: - Jeg så en mann bortføre Madeleine

Les også: - Et «rovdyr» holdt øye med oss

Snakker i klartekst

Portugisisk politi har offisielt mistenkt foreldrene til den lille jenta, Gerry og Kate McCann, for å ha bortført henne. Og Riksadvokaten sparer ikke på kruttet i sine uttalelser.

- Det er større sjanse at jenta er død enn at hun er i live, sier han.

MØTTE PAVEN FOR MADDIE: Riksadvokaten i Portugal mener mediesirkuset rundt Madeleine McCann har vanskeliggjort etterforskingen. FOTO: AFP
MØTTE PAVEN FOR MADDIE: Riksadvokaten i Portugal mener mediesirkuset rundt Madeleine McCann har vanskeliggjort etterforskingen. FOTO: AFP Vis mer

I intervjuet går han langt på vei å påstå at Maddie aldri vil bli funnet og at de som står bak forsvinningen aldri vil få sin rettferdige behandling.

Dette er ifølge Daily Mail den til nå klareste uttalelsen om at Madeleine er drept, til tross for at portugisisk politi gjentatte ganger har hintet om det samme.

Ingen kontroll

Den frittalende mannen innrømmer at han ikke har kontroll over sine politistyrker og kan ikke garantere at de handler innenfor lovlige rammer.

- Jeg kan ikke garantere deres etterforsking. Jeg har ikke kontroll på dem, sier han, ifølge Daily Mail.

Her kan du lese politiets tabbeliste.

Han mener samtidig at den heteste teorien i det portugisiske miljøet nå om dagen er at foreldrene kvittet seg med liket av den lille jenta, men ikke at hun døde ved en tilfeldighet, slik teoriene har vært tidligere.

- Maddie-sirkus har skylda
Og Riksadvokat Monterio går langt på vei i å skylde på foreldrene Kate og Gerry McCann for at politiet ikke har klart å finne henne.

- Madeleine er sannsynligvis drept

Han mener den stortstilte mediekampanjen de har ført har vanskeliggjort politiarbeidet og muligens hurtiggjort Madeleines død.

Han får støtte av andre erfarne og mektige politifolk fra Portugal. Lederen av politiforeningen i landet, Carlos Anjos, har beskrevet mediekampanjen som et monster - som kan ha satt Madeleine ytterligere i fare.

- INGEN KONTROLL: Fra denne lille politistasjonen i Playa da Luz ledes etterforskningen av Maddie-saken. - Jeg har ikke kontroll over dem, sier Riksadvokaten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media