Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madeleine McCann-ekspert hentet inn for å hjelpe politiet

Skal bistå i avhørene av 46-åringen som er siktet for drapet på April (5).

FRYKTET DREPT: April Jones har vært savnet siden mandag. I går ble Mark Bridger (46) siktet for drapet på femåringen. Foto: REUTERS/Dyfed-Powys Police/Handout
FRYKTET DREPT: April Jones har vært savnet siden mandag. I går ble Mark Bridger (46) siktet for drapet på femåringen. Foto: REUTERS/Dyfed-Powys Police/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/MACHYNLLETH (Dagbladet): I går besluttet politiet å sikte Mark Bridger for drap på fem år gamle April Jones, som har vært savnet siden mandag denne uka.

- Retten har gitt oss ytterligere et døgn til å avhøre ham, opplyste politiinspektør Ian John på en pressekonferanse ved 18-tida i går.

Nå er det blitt kjent at Joe Sullivan, som bisto det britiske og portugisiske politiet i søkene etter britiske Madeleine McCann, skal hjelpe politiet i etterforskningen, skriver Daily Telegraph.

Gir råd Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007, og Sullivan bisto den gang som ekspert på oppførselen til sedelighetsforbrytere.

Nå skal han gi råd til etterforskerne som avhører Mark Bridger. Han hjelper dem blant annet med å formulere spørsmålene og tolke svarene, ifølge den britiske avisa.

46-åringen som er siktet skal være lokal, og kjører en bil som likner på den politiet etterlyser. Mannen gikk langs veien noen kilometer fra tettstedet, da han ble pågrepet av politiet.

Han skal være en bekjent av femåringens familie.

Politiet presiserer at de ikke har gitt opp å finne jenta, på tross av siktelsen. Det er ennå ikke klart hvorfor de nå etterforsker saken som drap.

Ikke gitt opp håpet Jentas mor Coral Jones vil ennå ikke akseptere at hun har sett sin datter for siste gang.

LANDSBY I SORG: Hver eneste kveld samles folk i landsbykirken for å hente styrke til en ny dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
LANDSBY I SORG: Hver eneste kveld samles folk i landsbykirken for å hente styrke til en ny dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Jeg vil ikke gi opp håpet, og er blitt fortalt at datteren min ikke er død ennå. Vær så snill, bevar håpet, skriver hun i en melding på Facebook-siden til en slektning, ifølge Daily Mail.

5-åringen har cerebral parese, og trenger medisiner daglig.

I 19-tida mandag kveld så hennes jevngamle venner henne gå inn i en varebil i byen Machynlleth i Wales. Siden dette er det ingen spor etter den lille jenta.

Politiet har undersøkt siktedes mobiltelefon for å prøve å finne ut hvor han befant seg da femåringen forsvant.

Stor leteaksjon De leter nå i et bratt område i nærheten av ei elv hvor to kvinner så en mann med en svart bag dagen etter at jenta forsvant.
Politiet har mottatt over 2500 tips i saken så langt, og mer enn 220 politifolk har vært involvert i søket så langt.

Det bor kun rundt 2000 mennesker i den lille byen Machynlleth i Wales hvor April bor. Sorgen og fortvilelsen henger som et regntungt teppe over landsbyen. I fire døgn har flesteparten av de 2000 innbyggerne forgjeves saumfart store arealer for å finne spor etter April Jones. Nå har politiet bedt frivillige trekke seg tilbake og la profesjonelle ta seg av søkene.

- Vi er lamslåtte, men forsøker å være sterke i troen, sier Kathleen Rogers til Dagbladet.

Hver eneste kveld samles folk i landsbykirken for å hente styrke til en ny dag. I går ble seremonien ledet av Andy John, biskopen i Bangor.

- Machynlleth er jo et bitte lite sted, der ingen ting skjer. Vi låser ikke dørene. Her pleier det å være trygt. Så kom dette til oss, sier Rogers til Dagbladet.

- Enhver families mareritt Onsdag knakk Aprils mor sammen under en pressekonferanse, og bønnfalt kidnapperen å returnere jenta.

NYE BILDER: Familien har nå gitt ut nye bilder avden fem år gamle jenta, i håp om at hun skal bli funnet. Foto:  REUTERS/Dyfed-Powys Police/Handout
NYE BILDER: Familien har nå gitt ut nye bilder avden fem år gamle jenta, i håp om at hun skal bli funnet. Foto: REUTERS/Dyfed-Powys Police/Handout Vis mer

- Det må være noen der ute som vet hvor hun er. Vi er desperate for informasjon, vær så snill, hjelp oss å finne henne.

Statsminister David Cameron ber alle som vet noe om å melde seg.

- Dette er enhver families mareritt, og det at April har cerebral parese, gjør dette bare verre. Jeg vil be om at alle som vet noe om denne saken melder seg til politiet, sier han.

SIKTET: Mark Bridger (46). (AP Photo/ Dyfed-Powys Police/PA
SIKTET: Mark Bridger (46). (AP Photo/ Dyfed-Powys Police/PA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media