Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madeleine med fire livvakter

Kongefamilien tar ingen sjanser etter kidnappingen av Fabian Bengtsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Lørdag ble vaktholdet rundt prinsesse Madeleine fordoblet. Kidnappingen av mangemillionæren Fabian Bengtsson har fått kongefamilien til å reagere sterkt, skriver Aftonbladet.

- Dersom Silvia fikk bestemme hadde både Carl Philip og Madeleine holdt seg hjemme. Men hun forstår jo at det ikke er mulig, de må jo få leve, sier en kilde til avisa.

- Slitsomt

Da millionærsønnen Erik Westberg ble kidnappet for to og et halvt år siden (sluppet fri etter at faren betalte kidnapperne penger), fikk Carl Philip og Madeleine for første gang livvakter regelmessig. Etter kidnappingen for en uke siden har kongefamilien iverksatt ytterligere tiltak.

- Etter en slik hendelse ser vi på fakta, hvordan disse påvirker trusselbildet og gjør eventuelle sikkerhetstiltak. Hva dette har resultert i kan jeg ikke kommentere, sier sjefen for Säpos personbeskyttelsesavsnitt, Anders Kassman.

Aftonbladet skriver at politiet gjennomsøkte lokalet på forhånd, da Madde og kjæresten Jonas Bergström på lørdag festet på utestedet Kharma i Stockholm.

Hele kvelden ble hun bevoktet av fire bevæpnede vakter, noe som er dobbelt så mange som vanlig.

- Hun synes det er slitsomt, men samtidig er hun ikke dum og forstår at det må være slik nå, sier en av hennes venner til Aftonbladet.

Kassman sier at det var «andre omstendigheter» som førte til dobbelt vakthold.

ØKT SIKKERHET: Vaktholdet rundt prinsessen er styrket etter kidnappingen av Fabian Bengtsson.
KIDNAPPET: Fabian Bengtsson har vært savnet i ei uke nå.