Madeleine og tvillingene «var ikke alene i leiligheten»

Politiet tror flere barn var i leileigheten da Madeleine forsvant 3. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) De nye politilekkasjene kommer etter at en av portugals mest erfarne politimenn i går tok over etterforskningen.

Familien McCann har til nå sagt at Madeleine var alene med sine to år gamle søsken, tvillingene Sean og Amelie, mens de var på tapasrestauranten på Ocean Club med sine venner. Deres venner har samtidig uttalt at deres barn var i deres egne leiligheter, og at de enkeltvis forlot middagen for å sjekke sine barn.

Men nå mener politiet å ha funnet svakheter i deres forklaringer.

- Det er ikke bare de samlede bevisene som tyder på at det var flere barn i McCanns leilighet. Beviser finnes også, etter avhør av andre mennesker som var på Ocean Club, at det bare var McCanns leilighet som ble besøkt av menneskene som deltok i middagen, sier politikilder til den portugisiske avisen 24 Horas.

Tvil om venns forklaring

Avisen kaster skygger over forklaringen til familiens venn Russell O\'Brien, som forlot middagen på restauranten klokken 21.35 og ikke kom tilbake før klokka 22. Rett etter slo Kate McCann alarm om at datteren var forsvunnet. O\'Brien har tidligere forklart at han sjekket sin syke datter da han var borte fra middagsbordet.

- Den britiske mannen har garantert at han brukte så lang tid fordi han besøkte sin syke datter, og hun kastet opp. Han sier at han ba om at laknene ble byttet, men de ansatte ved Ocean Club forsikret etterforskerne om at ingen ba om skifte av sengetøy den kvelden, melder 24 Horas.

O\'Brien har benektet enhver befatning med Madeleines forsvinning, og har aldri vært formelt mistenkt i saken.

SLO ALARM: Like etter 22 på kvelden slo Kate McCann alarm om at Madeleine var borte. Nå mener portugisisk politi å ha funnet flere sprekker i forklaringene til familiens venner. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SLO ALARM: Like etter 22 på kvelden slo Kate McCann alarm om at Madeleine var borte. Nå mener portugisisk politi å ha funnet flere sprekker i forklaringene til familiens venner. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Hans kjæreste Jane Tanner har tidligere forklart politiet at hun så en mann som bar en jente fra McCanns leilighet 21.15. Men andre vitner har sagt at hun ikke var i området på det tidspunktet.

- I lys av så mange motsettinger og i lys av tekniske bevis vi allerede har, har vi svært få tvil om at jenta døde i leiligheten, vi er bare i tvil om hvem som skjulte liket, sier politikilden til 24 Horas.


Hvert 5. minutt

Samtidig har en rekonstruksjon fra kriminalpsykologen Paulo Sargento ved Universitetet i Liboa skapt ny tvil om McCann-foreldrenes forklaringer, melder Times Online.

Sargento har rekonstruert kvelden for forsvinningen minutt for minutt og sjekket de ulike polititeoriene.

Han har krysssjekket tidene og hendelsene fra øyeblikket Kate og Gerry McCann gikk for å hente barna i hotellets barnehage klokka 16 og helt frem til 22 på kvelden, da Kate McCann meldte datteren savnet.

Fra foreldrene McCann ankom tapasrestauranten klokken 20 skal sju mennesker som deltok i middagen ha gått fra bordet mer enn 14 ganger i løpet av de neste to timene.

- Folk passerte nesten hvert femte minutt. Spørsmålet er hvordan, i løpet av den tiden. Spørsmålet er hvordan det ville være mulig for så mange mennesker å komme og gå uten at noen så andre som kom inn gjennom vinduet uten å bli sett? Vi mener denne teorien ikke er konsistent, sier Sargento til Times.

Madeleine og tvillingene «var ikke alene i leiligheten»

Hans rekonstruksjon skal også brukes av portugisisk politi i den videre etterforskningen.

Overtok etterforskningen

Fire år gamle Madeleine forsvant fra familiens feriehjem i Portugal for fem måneder siden.

Visedirektør Paulo Rebelo i det portugisiske politidirektoratet Polícia Judiciaria (PJ) tok i går over etterforskningen av Madeleine-saken, etter at politiveteranen Goncalo Amaral trakk seg etter at han hadde beskyldt britisk politi for å ta parti for Madeleines foreldre.

Amaral beskyldte også foreldrene for å ha gitt falsk informasjon for å villede etterforskningen.

Rebelo ble kjent i Portugal etter å ha avslørt Portugals mest kjente pedofiliring.

NY ETTERFORSKNINGSLEDER: Paulo Rebelo som ble kjent etter å ha sprengt Portugals største pedofiliring, tar over etterforskningen av Madeleines forsvinning.