Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madeleine Rodriguez (23) kastet på isolat i fengselet

Kokaintiltalt får ikke ha kontakt med andre.

ISOLERT: Smuglertiltalte Madeleine Rodriguez (23) sitter nå på isolat i det beryktede San Sebastian-fengselet i Cochabamba i Bolivia. Hun skal ha brutt fengselets regelverk. Rettssaken mot henne og to andre norske jenter starter fredag. Foto: Gunnar Hultgreen
ISOLERT: Smuglertiltalte Madeleine Rodriguez (23) sitter nå på isolat i det beryktede San Sebastian-fengselet i Cochabamba i Bolivia. Hun skal ha brutt fengselets regelverk. Rettssaken mot henne og to andre norske jenter starter fredag. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| COCHABAMBA (Dagbladet): Tre norske jenter er tiltalt for forsøk på grov narkotikasmugling i Bolivia. Rettssaken mot dem starter i Cochabamba fredag.

En av dem er Madeleine Rodriguez (23).

Dagbladet er nå i Cochabamba, og besøkte fengselet der Rodriguez sitter i går.

Fengselsbetjentene opplyste da at det ikke var mulig å kontakte Rodriguez fordi hun er kastet på isolat for å ha brutt fengselets regelverk.

Kausjon
Forholdene på isolatet skal etter det Dagbladet forstår være svært kummerlige.

Det er foreløpig uklart hvor lenge småbarnsmora må sitte isolert. Dattera hennes er nå hjemme i Norge hos Rodriguez' familie.

LØSLATT: 19-åringen fra Lillesand har betalt kausjonen på 200 000 kroner, og er derfor nå løslatt fra varetekt. Foto: Ørjan Ellingvåg
LØSLATT: 19-åringen fra Lillesand har betalt kausjonen på 200 000 kroner, og er derfor nå løslatt fra varetekt. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer

Madeleine Rodriguez ble framstilt for høring i Cochabamba tidlgere i dag. Under høringen fikk hun muligheten til å bli løslatt fra varetekt mot en kausjon på 330 000 norske kroner.

Siden kausjonssummen er så høy, blir hun sittende i varetekt.

Det samme gjelder medtiltalte Stina Brendemo Hagen, som sitter varetektsfengslet i samme fengsel.

Må svare
Også den tredje av de norske jentene, en 19-åring fra Lillesand, har blitt løslatt mot kausjon i fra det bolivianske fengselssystemet.

19-åringens foreldre betalte de 200 000 kronene som retten krevde, og jenta er derfor nå fri. Hun bor hos en boliviansk familie.

DYR KAUSJON: Også Stina Brendemo Hagen (19) kan bli fri fra varetekt, men kausjonen på 330 000 kroner blir for mye å betale. Foto: Gunnar Hultgreen
DYR KAUSJON: Også Stina Brendemo Hagen (19) kan bli fri fra varetekt, men kausjonen på 330 000 kroner blir for mye å betale. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer

Hun må likevel svare for tiltalen når rettssaken starter fredag.

Jentene blir løslatt mot kausjon på grunn av en regel i Bolivia som sier at fanger ikke kan sitte varetektsfengslet mer enn atten måneder.

De tre har vært varetektsfengslet i Bolivia i halvannet år, etter at de ble pågrepet med 22,5 kilo kokain på flyplassen i Cochabamba i mai i fjor.

PÅ TUR: Madeleine Rodriguez har vært i Bolivia også tidligere. Også da var dattera hennes med. Foto: Privat
PÅ TUR: Madeleine Rodriguez har vært i Bolivia også tidligere. Også da var dattera hennes med. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media