FORSVANT: Britiske Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Nå skriver lokale medier at politiet undersøker en ny mistenkt. Foto: REX Shutterstock / NTB Scanpix
FORSVANT: Britiske Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Nå skriver lokale medier at politiet undersøker en ny mistenkt. Foto: REX Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Madeleine-saken: Mistenkt skal være tysk

Den nye mistenkte i Madeleine McCann-saken skal være en tysk mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tyskeren er under etterforskning for å ha begått overgrep mot barn. Han er en av to mistenkte som etterforskes av politiet i Portugal og Storbritannia, melder melder Sky News.

Det skal være tysk politi som har varslet politiet i Portugal og Scotland Yard om mannen.

Det er få forsvinningssaker som har fått så mye oppmerksomhet som Madeleine McCann-saken. Hele verden fulgte med etter at hun i 2007 forsvant fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen, sør i Portugal.

Foreldrene har aldri gitt opp håpet om å finne datteren.

Dagbladet meldte tidligere lørdag at portugisisk politi nå etterforsker en ny mistenkt. Det ble da meldt at det skulle være snakk om en utenlandsk, pedofil mann.

Intens etterforskning

Store britiske medier som Sky News og The Telegraph har også omtalt saken.

Den nye mistenkte skal ha blitt etterforsket for overgrep mot barn før Madeleine forsvant, skriver lokale medier. Informasjonen om vedkommende skal ha blitt gitt videre til Scotland Yard, skriver Sky News.

Da Madeleine forsvant i 2007, foregikk det en intens etterforskning. 15 måneder seinere avsluttet politiet etterforskningen. Saken ble åpnet på nytt i 2012.

Ifølge The Telegraph skal en talsperson for politiet i Portugal ha nektet å kommentere saken, og heller ikke Scotland Yard ville gi «løpende kommentarer» om sin etterforskning.

Redd for at det ikke stemmer

Madeleines foreldre ønsker ikke å kommentere de nye opplysningene.

Derimot forteller en familievenn til The Telegraph at de lurer på om de nye opplysningene ikke stemmer:

- Det er rart at nyhetene om en mulig ny ledetråd har kommet i forbindelse med årsdagen for hennes forsvinning. Vi lurer på om det er oppdiktet.

I en uttalelse i forbindelse med 12 års dagen for Madeleines forsvinning, skriver foreldrene at mai er en vanskelig måned for dem.

- Så gjerne som vi skulle spolt over de første ukene i mai, er det ikke til å unngå. Månedene og åra går for fort. Madeleine vil bli 16 år denne måneden.

- Det er trøst og forsikring i å vite at etterforskningen fortsetter og at mange rundt om i verden vil forbli årvåkne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer