– Madeleine, tvillingene og de andre barna var alle dopet ned

Portugisisk avis med oppsiktsvekkende opplysninger om kvelden Madeleine forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld ble det kjent at Madeleine McCann og de to tvillingene Sean og Amelie ikke skal ha vært alene kvelden Madeleine forsvant.

Politiet mener å ha funnet svakheter i deres forklaringer og at det skal ha vært flere andre barn i leiligheten samtidig.

– Det er ikke bare de samlede bevisene som tyder på at det var flere barn i McCanns leilighet. Beviser finnes også, etter avhør av andre mennesker som var på Ocean Club, at det bare var McCanns leilighet som ble besøkt av menneskene som deltok i middagen, sier politikilder til den portugisiske avisa 24 Horas

Nå melder den samme avisa at Madeleine, tvillingene og alle de seks andre barna i leiligheten skal ha vært dopet ned.

Avisa skriver at materiale som er analysert både av engelske og britiske eksperter skal vise at barna var dopet ned. Det skal ha vært seks andre barn i leiligheten utover McCann-barna.

McCann-familiens talsperson Clarence Mitchell sier opplysningene er uriktige og at de er del av en svertekampanje mot ekteparet.

Benekter befatning med saken

24 Horas kaster skygger over forklaringen til familiens venn Russell O’Brien, som forlot middagen på restauranten klokken 21.35 og ikke kom tilbake før klokka 22. Rett etter slo Kate McCann alarm om at datteren var forsvunnet. O’Brien har tidligere forklart at han sjekket sin syke datter da han var borte fra middagsbordet.

SKAL HA DOPET NED BARNA: Portugisiske avsier skriver at alle barna i vennegjengen ble dopet ned mens foreldrene spiste middag den kvelden Maddy forsvant. Her leser Gerry og Kate McCann for tvillingene Amelie og Sean. Foto: SCANPIX/AP
SKAL HA DOPET NED BARNA: Portugisiske avsier skriver at alle barna i vennegjengen ble dopet ned mens foreldrene spiste middag den kvelden Maddy forsvant. Her leser Gerry og Kate McCann for tvillingene Amelie og Sean. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

– Den britiske mannen har garantert at han brukte så lang tid fordi han besøkte sin syke datter, og hun kastet opp. Han sier at han ba om at laknene ble byttet, men de ansatte ved Ocean Club forsikret etterforskerne om at ingen ba om skifte av sengetøy den kvelden, melder 24 Horas.

O’Brien har benektet enhver befatning med Madeleines forsvinning, og har aldri vært formelt mistenkt i saken.

- Døde i leiligheten

Hans kjæreste Jane Tanner har tidligere forklart politiet at hun så en mann som bar en jente fra McCanns leilighet 21.15. Men andre vitner har sagt at hun ikke var i området på det tidspunktet.

– I lys av så mange motsettinger og i lys av tekniske bevis vi allerede har, har vi svært liten tvil om at jenta døde i leiligheten, vi er bare i tvil om hvem som skjulte liket, sier politikilden til 24 Horas.

Hvert 5. minutt
Samtidig har en rekonstruksjon fra kriminalpsykologen Paulo Sargento ved Universitetet i Liboa skapt ny tvil om McCann-foreldrenes forklaringer, melder Times Online.

Sargento har rekonstruert kvelden for forsvinningen minutt for minutt og sjekket de ulike polititeoriene.

Han har kryssjekket tidene og hendelsene fra øyeblikket Kate og Gerry McCann gikk for å hente barna i hotellets barnehage klokka 16 og helt frem til 22 på kvelden, da Kate McCann meldte datteren savnet.

– Madeleine, tvillingene og de andre barna var alle dopet ned

Fra foreldrene McCann ankom tapasrestauranten klokken 20 skal sju mennesker som deltok i middagen ha gått fra bordet mer enn 14 ganger i løpet av de neste to timene.

- Folk passerte nesten hvert femte minutt. Spørsmålet er hvordan, i løpet av den tiden. Spørsmålet er hvordan det ville være mulig for så mange mennesker å komme og gå uten at noen så andre som kom inn gjennom vinduet uten å bli sett? Vi mener denne teorien ikke er konsistent, sier Sargento til Times.

Hans rekonstruksjon skal også brukes av portugisisk politi i den videre etterforskningen.

Overtok etterforskningen

Fire år gamle Madeleine forsvant fra familiens feriehjem i Portugal for fem måneder siden.

Visedirektør Paulo Rebelo i det portugisiske politidirektoratet Polícia Judiciaria (PJ) tok i går over etterforskningen av Madeleine-saken, etter at politiveteranen Goncalo Amaral trakk seg etter at han hadde beskyldt britisk politi for å ta parti for Madeleines foreldre.

Amaral beskyldte også foreldrene for å ha gitt falsk informasjon for å villede etterforskningen.

Rebelo ble kjent i Portugal etter å ha avslørt Portugals mest kjente pedofiliring.