Madeleines (3) far til angrep på mediene

Vil ha slutt på spekulasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siden Madeleine McCann (3) forsvant fra familiens ferieleilighet på Algarve-kysten i Portugal 3. mai, har bildene av barnet preget avisforsider over hele Europa.

Nå ber Madeleines far, Gerry McCann, om at mediene skal stoppe de endeløse spekulasjonene om hva som har skjedd med datteren.

Han mener det er skrevet enorme mengder uten substans.

- Vi har hatt en fulltidsjobb med å håndtere mediene. Vi vil be om at historien blir rapportert på en ansvarlig måte. Det er ikke nødvendig å bombardere folk med bildet av Madeleine hver dag, forklarer McCann.

Gerry og Kate McCann har de siste ukene måtte tåle mange spekulasjoner om hvorvidt ekteparet selv er involvert i Madeleines forsvinning.

Daily Mail siterer i dag en portugisisk avis, Jornal de Noticias, som hevder liklukt ble funnet på nøklene til leiebilen ekteparet leide uker etter forsvinningen. Avisen skriver at spesialtrente hunder fra britisk politi oppdaget liklukten, men opplyser ikke om kildene bak informasjonen.

En annen portugisisk avis, Tal&Qual, hevder på forsiden at politiet tror foreldrene drepte Madeleine med en overdose beroligende tabletter. Avisen hevder å ha en sentral anonym kilde, som sier portugisisk politi nesten er helt sikre på at Madeleine ble drept av sine foreldre.

- Det er ufattelig sårende og ufattelig usant, sier McCann til Daily Mail.

Madeleines (3) far til angrep på mediene

Han stilte opp på en fjernsynsfestival i Edinburgh for å fortelle om sine erfaringer. McCann erkjenner at de selv oppsøkte medienes oppmerksomhet i starten av etterforskningen, men sier familien nå vil trappe ned mediekampanjen, skriver BBCs nettutgave.

- Kompromisset har alltid vært å gjøre noe fordi det vil hjelpe Madeleine, sier McCann.

Han presiserer at politiet i Portugal ikke har mistenkt dem for noe som helst, og håper livet snart kan begynne å gå tilbake til det normale.

SNAKKET MED PRESSEN: Bildet av Madeleine er over alt. Her på en enorm plakat på stranden i Praia da Luz.