- Madeleines blod funnet i foreldrenes bil

Ble leid 25 dager etter forsvinningen. Kate McCann forberedt på drapssiktelse - ektemannen i avhør senere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sky News bringer i ettermiddag opplysninger som kan forklare hvorfor Kate McCann nå har formell status som mistenkt etter sin egen datters forsvinning.

Portugisisk politi skal i går kveld ha konfrontert moren med at det har blitt funnet spor av Madeleine McCanns blod i en leiebil - som familien leide 25 dager etter at den fire år gamle jenta ble meldt savnet. Det forteller «en venn av familien» til Sky News.

Det skal dreie seg om en bil som Madeleine ifølge foreldrene aldri har befunnet seg i. Det er britiske spesialister som angivelig fant sporene, etter at portugisiske kolleger først hadde saumfart bilen uten resultater.

- Fru McCann fortalte [politiet] at det var helt umulig at Madeleines blod kan ha blitt funnet i bilen, og hun fastholder sin uskyld, forteller vennen ifølge tv-kanalen.

Kilden forteller videre at Kate, som foreløpig ikke er pågrepet, frykter at hun nå vil bli siktet for å ha hatt befatning med datterens død. Hun skal allerede i morges ha vært klar over at hun etter politiets mening har noe med forsvinningen å gjøre.

Kates advokat uttalte til media i 14-tida at han har  forberedt henne på at en siktelse i forbindelse med datterens forsvinning kan være nært forestående.

De mildt sagt oppsiktsvekkende opplsyningene om blodet i leiebilen er foreløpig ikke bekreftet av politiet eller andre uavhengige kilder. Foreldrene nekter for å ha utøvd noen kriminelle handlinger i saken.

Tøffere avhør i dag

Hundrevis av pressefolk og nesten like mange andre nysgjerrige ventet da Kate McCann ankom politihuset i byen Portimao i Portugal i 12-tida norsk tid.

- Madeleines blod funnet i foreldrenes bil

- Vi støtter deg Kate!, ropte en britisk turist bak sperringene, mens flere andre ropte og plystret, ifølge Sky News.

Mens fotografene kastet seg over situasjonen utenfor politihuset, kom Madeleines mor kjørende i sin egen bil. Hun åpnet bildøra og gikk raskt, men etter omstendighetene avslappet, inn i bygningen etter å ha kastet et kort blikk mot de mange tilskuerne.

Folk i hele verden vet nå at den britiske kvinnen er mistenkt for å ha noe med datteren Madeleines forsvinning å gjøre, og moren vil i dag  bli utsatt for  en langt mer konfronterende tone fra politiets side.

Etterforskerne skal ifølge Sky News ha informert McCann om at de nå har 22 spørsmål som de vil ha svar på.

Det er imidlertid ikke kjent hva spørsmålene er, men ett av dem kan altså være: «Hvorfor fant vi spor av Madeleines blod i en leiebil dere leide flere uker etter hun ble meldt savnet?»

Så sent som i går, før maratonavhøret senere på kvelden, bønnfalt moren Madeleines angivelige kidnappere om å slippe fireåringen fri eller si hvor hun er.

Far i avhør senere

Den dramatiske utviklingen kom etter at Kate sent i går kveld satt i maratonavhør med portugisisk politi - da fremdeles bare som moren til lille Maddie og et offer i den svært spesielle saken.

Sammen med ektemannen Gerry har Kate McCann i over fire måneder frontet en verdensomspennende kampanje for å finne datteren, og blant andre Paven, USAs justisminister og en rekke kjendiser både i og utenfor Storbritannia har vært involvert.

Det er foreløpig ikke kjent hva som danner grunnlaget for endringen av morens status i etterforskning, men flere seriøse britiske medier spekulerer i at politiet kan ha fått svar på analyser av tekniske bevis som kan knytte Kate til forsvinningen.

- Hun er sjokkert og overrasket på flere måter, først og fremst over at en slik beskyldning kan bli rettet mot henne. Samtidig er hun åpenbart redd for at denne utviklingen i etterforskningen kan ta fokus bort fra forsøkene på å finne Madeleine, sa en talsmann for familien til Sky News tidligere i dag.

Også Gerry McCann skal i dag inn til nye politiavhør, men hans status i saken skal ikke være endret per i dag.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>I AVHØR NÅ:</B> Her ankommer Kate McCann politistasjonen i 12-tida i dag. Et gigantisk presseoppbud og et hundretalls nysgjerrige vetnet utenfor sperringene.
<B>ENNÅ IKKE FUNNET:</B> Madeleine forsvant fra McCann-familiens ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal 3. mai i år.
<B>UTSLITT:</B> I et enormt blitzregn ble Madeleines mor kjørt bort etter avhørene. I dag kom hun igjen tilbake til politistasjonen.