Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madeleines far møter fru Bush

- Det viktigste er å få datteren min tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Savnede Madeleine McCanns far, Gerry McCann, er på et firedagersbesøk i USA.

Før han dro, hadde han et tårevått farvel med kona Kate, som fortsatt er igjen i Portugal sammen med tvillingene Sean og Amelie.

Gerry er i USA for å lære mer om hvordan landet jobber for å forhindre at barn blir ofre for trafficking og seksuelt misbruk.

Hjertespesialisten McCann skal ifølge Sky News blant annet møte USAs førstedame, Laura Bush. Han skal også møte flere senatorer og kongressmedlemmer, melder Sky News.

Han har allerede møtt justisminister Alberto Gonzales.

Gerry McCann og kona Kate har sammen frontet en massiv kampanje etter at fire år gamle Madeleine forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal 3. mai i år.

- Mitt fokus er nå åpenbart å få min datter tilbake. Det er det viktigste, sa McCann til pressen.

- Men jeg tror det er mye velvilje der ute nå, så kanskje vi kan få til noe håndgripelig som kan hjelpe alle barn, sa far McCann.

I USA: Gerry McCann er i USA. Her er han fotografert sammen med Ernie Allen, director i National Center for Missing & Exploited Children, I det de skulle møte justisminister Alberto Gonzales i går. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix
I USA: Gerry McCann er i USA. Her er han fotografert sammen med Ernie Allen, director i National Center for Missing & Exploited Children, I det de skulle møte justisminister Alberto Gonzales i går. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix Vis mer

Plakater med bilder av den savnede fireåringen henger i bokhandler i 200 land verden over, etter ønske fra Harry Potter-forfatter JK Rowling.  

I helga ble det kjent at en portugisisk kampanje ønsker å få Madeleine McCanns foreldre tiltalt for vanskjøtsel. I går slo foreldrene tilbake og kalte kritikken smertefull.

- Kate og jeg finner denne kritikken svært smertefull og uhjelpsom. Vår smerte og angst øker for hver time, sa Gerry McCann.

MØTER MADELEINES FAR: USAs førstedame, Laura Bush.
BORTFØRT: Fire år gamle Madeleine Mc Cann ble bortført torsdag 3. mai i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!