Madeleines foreldre tar sørgepause

Trekker seg tilbake fra mediene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helt siden fire år gamle Madeleine McCann ble bortført har foreldrene frontet forsvinningen kraftig i mediene. Fotballstjerner har bedt om at de som har informasjon om jenta melder seg, superkjendiser har donert millioner av kroner og denne uken reiste Kate og Gerry McCann rundt i Europa for å sørge for at ingen glemmer den lille jentas forsvinning.

Mediepause

Men nå er det nok for Kate og Gerry McCann. Når de kommer tilbake til Portugal tar de en pause fra mediene, skriver Sky News. Der venter søsknene til Madeleine på foreldrene sine. Familien har vært i feriebyen Praia da Luz på Algarve-kysten siden datteren og storesøsteren ble bortført mens hun lå og sov i familiens ferieleilighet.

Kate og Gerry satt på en tapasbar 100 meter unna og sjekket jevnlig at alt var i orden med de tre sovende barna.

Blir i Portugal

De har hele tiden sagt at det er uaktuelt å reise tilbake til Storbritannia før de vet hva som har skjedd med Madeleine.

Foreldrene kommer tilbake til Portugal på tirsdag. Da vil de trekke seg tilbake fra sin egen Madeleine-kampanje for å ta seg tid til å sørge.

- Når jeg snakker offentlig hjelper det meg til å tenke på andre ting. Det er en distraksjon for du vet det hjelper, men nå er det på tide å trekke seg tilbake, sa Madeleines mamma til Sky News.

TREKKER SEG TILBAKE: Kate og Gerry McCann vil trekke seg tilbake fra mediesirkuset. De vil sørge i fred. Foto: EPA/Scanpix
TREKKER SEG TILBAKE: Kate og Gerry McCann vil trekke seg tilbake fra mediesirkuset. De vil sørge i fred. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Pappa McCann forteller at det har blitt vanskeligere de siste dagene og at han nå har problemer med å kontrollere følelsene.

- De siste dagene har det vært mye følelser.

Skal reflektere

De to kommer fortsatt til å ha samtaler med britisk og portugisisk politi, men nå vil de bruke den kommende tiden til refleksjon.

Familien McCann kommer til å bli i Praia da Luz til sommeren er slutt, men før eller senere må de ta en avgjørelse på når de skal returnere til England.

- Jeg kan se for meg at jeg må dra tilbake til UK for å møte folk, men det er mer effektivt å ordne ting herfra. Det kommer til å bli veldig veldig vanskelig. Sist gang jeg reiste tilbake klarte jeg ikke en gang å gå inn i huset. Jeg syns det var tøft nok å dra til Rothley, forteller pappa McCann.

Få spor i saken

Portugisisk politi har fortsatt svært få spor i saken. En brite anses som formelt mistenkt i saken, men til nå har ikke politiet nok bevis til å arrestere noen.

Torsdag ble Madeleines foreldre informert om en innringer som ville snakke med dem. Politiet mente mannen hadde viktig informasjon i saken, men det hele viste seg å være et dødt spor.

BORTFØRT: En venn av familien tok dette bildet av Madeleine McCann på familiens ferie i Portugal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer